Jägers ikväll?

Jag hade planerat att ha de lite mysigt ikväll. Göra lite tvålar, titta på skräckfilm och klappa katten.
MEN.. Sen kom Therese in i bilden och nu sitter jag och funderar på om jag ska på Jägers istället. Hon ger mig sånna ideér alltså.
Och om jag går.. vad ska jag klä ut mig till??? detta var ju inte planerat alls.
Stod och funderade på de när jag diskade.. och kom på de. Häxa såklart. DAAH!
Min nya klänning är lite häxig och sen är resten ganska lätt. Mycket svart smink och accoarer. Ingen hatt, men riktiga häxor går inte omkring med hatt..=) Och mitt hår är jävligt lockigt nu, speciellt efter Thereses tips på nytt super shampoo och balsam + treatment.

Humm.. de låter nästan som om jag bestämt mig.. men pallar jag egentligen??
Har dessutom knappt någon sprit hemma.

Men men.. nu ska jag fortsätta städa och fundera.
Det skulle ju faktiskt kunna bli rätt kul också.

Cash Stash Nyckelring

Min pappa ska till Thailand i 2 månader nu i vinter. Han åker den sista november.
Och det är snart farsdag. Så nu letar jag efter den ultimata saken som han baa behöver på sin resa, utan att riktigt veta om de än.
Jag älskar att planera överraskningar och tar i stort sätt alla tillfällen för att överraska folk i min närhet. Och det absolut bästa med de hela är när man hittar en så jävla perfekt sak till någon.
Jag har själv inte varit ute och rest särskilt mycket och har inga ideér på vad man bara måste ha. Skrev till Louice och Rebecka som är ute och reser i kina just nu. Om de har något tips på något som man bara måste ha. Får se om de vet något.
Annars har jag hittat en sak som jag känner är väldigt bra. De kommer bada mycket och de värsta med de är ju nästan att de måste lämna sina saker på land. Och då kan ju vem som helst komma och ta de.
Så jag hittade en smart liten sak.En Cash Stash nyckelring. I de där röret kan man få plats med lite sedlar. Den är vattentät och liten. Nu kanske de inte vill bada med sina nycklar, men ja tänkte att man kan ju ha de i ett gummiband runt foten eller nåt. Som man alltid hade på badhus förr. (kanske fortfarande har?) Eller så försöker de gömma nycklarna på land. I vilket fall så slipper han ju ha med sig hela plånboken och riskera att få den stulen. Och de måste nog ha med sig nycklarna överallt. 
Men med den här kan han ändå ha med sig lite pengar till en glass eller några öl på stranden. Jag tycker att den är jättesmart. Förmodligen inget han har tänkt på. Det är min ide och efter lite runtsökande på nätet är de det bästa jag hittat. Så jag ska nog klicka hem den nu, så den hinner komma innan nästa helg.

Hittade en smart liten sak man kan använda sig av när man ska väga sin väska. Verkar ju bra att ha. Men som jag förstått de ska de flyga ner och sen kommer de åka en hel del båt mellan öarna där nere och då behöver de ju inte väga sin väska så mycket. Så Cash Stash nyckelringen är nog det bästa. Det ultimata.

Mmm.. nu känner jag mig jävligt nöjd med mig själv. Jag är bra på presenter, så är de bara. Det är min talang..=)

Ord som får mig att tappa andan

in an effort to get people to look
into each other's eyes more,
the government has decided to allot
each person exactly one hundred
and sixty-seven words, per day.


when the phone rings, i put it
to my ear without saying hello.
in the restaurant i point
at chicken noodle soup. i am
adjusting well to the new way.


late at night, i call my long-
distance lover and proudly say:
i only used fifty-nine today.
i saved the rest for you.


when she doesn't respond, i know
she's used up all her words,
so i slowly whisper i love you,
thirty-two and a third times.
after that, we just sit on the line
and listen to each other breathe.


- "the quiet world" av jeffrey mcdaniel


Jag kan inte sluta prata om den..!

Härom kvällen precis innan jag skulle jobba såg ja den där filmen Paranormal Activity. Hade hört att den skulle vara läskig, men skräckfilmsfreak som jag är så är de få filmer som imponerar på mig.
Men denna var fan skit läskig.
Jag hade släckt ner överallt för att få den rätta stämningen, något jag direkt ångrade en timme in i filmen.
Den är filmad med en handkamera som de bär runt på och som de sätter upp på ett stativ över natten. Så det är väldigt mycket Blair Witch känsla över den. Egentligen är de en riktig B-film med kassa skådisar och en budget på 75000:-. Men skådisarna ska inte spela så de funkar ändå. Att det är dokumentär känsla över hela filmen gör iallafall för mig att de blir mycket läskigare.
De vill i filmen att de ska verka som om de är en sann historia, precis som blair witch. Men de är de inte (vilket är jävligt skönt att veta för mig). Men enligt regissören så är den inspirerad av sanna händelser.

Detta är den första filmen på hur många år som helst (förmodligen sen blair witch) som verkligen skrämmer mig på riktigt. Och inte bara undertiden jag tittade. Utan sen efteråt och nästan lite fortfarande.

Det finns en scen speciellt. När "något" tar tag i hennes fot när hon ligger och sover, drar ner henne på golvet och sen börjar dra ut henne i korridoren. Hon vaknar och skiriker på sin pojkvän som kommer och lyckas dra tillbaka henne. Men den scenen är så jävla läskig. Speciellt eftersom jag aldrig sover med foten utanför sängen. Haha..
Sen är de en gång som hon vaknar, ställer sig brevid sängen och bara står och stirrar på sin pojkvän som fortfarande ligger och sover. Och så ser man klockan som rinnner iväg och hon står så flera timmar innan hon tillslut börjar gå ner för trappan. De där jävla stirrandet. Jag pallar inte med de.

Jag har bara sett den en gång, men känner nästan att ja måste se den en gång till.

Sen var jag och handlade för någon dag sen och paret bakom mig i kassan började prata om den. Jag vände mig om, stirrade på dom och sa sen "Den är skit läskig" och sen gick jag ut ur affären.

Jag måste verkligen rekomendera denna filmen till alla!! Speciellt om man som jag inte är så jävla lättskrämd. För jag vill att folk ska veta att den är mycket läskigare än vanliga "skräckfilmer". För då verkar jag inte vara en sån mes som jag verkligen kände mig som. Haha.. Jag ska försöka få min kompis Therese att titta på den tillsammans med mig en gång. För de var hon som tvingades prata med mig i telefon hela vägen i bilen till jobbet den natten. Och sen ska jag tvinga alla andra som jag känner att också se på den.


Flyttdrömmar

Nu har jag i 2 timmar kollat runt efter nytt boende.
Det började med att göra intresseanmälningar i en bostadsförmedling som jag är med i. Sen kollade jag efter lägenheter lite överallt och sen gick de över till stugor och mindre hus. Fy fan vad jag vill flytta.
Jag har både kollat på hus som man kan hyra och som man kan köpa. Ingen aning om jag skulle lyckas få ett lån på banken alls. Men man kan ju drömma lite.
För det skulle vara så mysigt att ha en liten stuga på en liten tomt. Minst en 2a. Men gärna med 3 rum. Ett vardagsrum, ett sovrum och ett rum som jag kan använda till lite vad som helst. Mörkerrum, gästrum, hobbyrum m.m. Det skulle vara helt jävla perfekt.
Speciellt om den skulle ligga någonstans i närheten av Lund. (ja, vafan? Ska man drömma, kan man ju drömma ordentligt.)
På så vis skulle jag kunna ha kvar mitt jobb och inte flytta alldeles för långt iväg från alla jag känner. Även om den tanken också är jävligt lockande. Kanske upp mot hässleholm, eller helsingborg. Där känner jag inte alldeles för många. Men då kommer jag vara tvungen att sluta på mitt nuvarande jobb. Skulle kanske kunna hitta ett annat jobb. Men det är inte det lättaste de heller.
Eller en liten stuga uppe i skogen i småland. bara helt off från verkligheten. Haha.. men risken är stor att jag skulle bli sån som odlade min egen mat och inte träffade några andra alls. Och i längden skulle de vara väldigt tråkigt.
Så jag får nog försöka hålla mig någorlunda i närheten av alla jag känner. Så de kan komma och hälsa på i min lilla stuga. Jag skulle inte ha problem med att skaffa ett hus heller. Det måste inte vara en minimal stuga. Men jag antar att en liten stuga är billigare än ett hus. Både att köpa och underhålla. I en liten stuga skulle det i stortsätt bara behövas en kamin som står centralt i huset för att värma upp de.

Jag ser framför mig hur allt skulle vara. Hur underbart de skulle va att äga en liten söt stuga. Som bara var min, som jag skulle kunna göra vad jag vill med. Jag skulle kunna måla väggarna i vilken färg jag vill och sen måla om dom i en annan. Plantera blommor i trädgården och ha ett litet grönsaksland och självklart massa jordgubbar och smultron. Jag vill inte ha en stor trädgård för ja gillar inte att klippa gräs. Men tillräckligt för att man ska kunna sitta ute och så.

Jag hittade en stuga som var så jävla söt. Som skulle varit helt perfekt (speciellt om den låg lite närmre jobb och vänner). 1,3 miljoner.. Men den är så söt så om jag skulle kunnat få tag i så mycket pengar så skulle jag inte tvekat. Egentligen vet jag inte om det är mycket eller lite för den här stugan som har 4rum. Men har man inte 1,3miljoner bara liggande så är de väldigt mycket pengar.Den har även en liten damm med lite småfiskar i, golvvärme, ny renoverade rum. Det är vit inredning överallt, men de hade jag lätt kunnat ändra. Visst är den så söt att man nästan smäller av? Här skulle jag vilja bo. Här skulle jag älska att bo.


Gå i ide?

Dagarna flyter ihop. Jag har konstiga sovtider och dagarna försvinner innan ja hunnit reagera.
Just idag är det regn och grått ute så det är lika bra att bara sova bort den.  Kanske ska sova bort hela vintern? Som björnarna och massa andra djur. Gå i ide och vakna upp till våren. Det vore ju helt underbart. Ställa en klocka så att jag inte missar julen, men sen kan jag sova igen.
Lite så känns de just nu.

Var på Ale stenar i söndags med kusin Tina. Vi tog en del bilder och jag lät faktiskt henne t.o.m att fota mig. Kom på att det i stort sätt inte existerar några foton på mig sen jag var liten, blond och söt..=)
Det var mysigt och vi köpte hallonsoda till vår lilla picknick.
Tina har en kamera, en bra kamera. Jag vill ha en sån. Min är liten, helautomatisk och silverfärgad. Jag vill ha en stor, manuell, svart kamera. Som jag kan köpa olika objektiv till. Kanske på rean efter jul? Tina kan lite om kameror. Hon ska hjälpa mig hitta den jag vill ha..=)

Här är iallafall lite bilder som togs med min kamera.. Blev rätt bra ändå. Men hur kan man misslyckas i en solnedgång? Tina tog en hel del bilder och jag tog en del med hennes kamera också. Men vi har inte bytat bilder än. När vi gjort de, kommer ja lägga upp de på facebook. Men tills dess...Come on partypeople..

Idag känns allting så lätt, så rätt och så skönt.
Jag vet inte riktigt varför, men det är en riktigt bra dag idag. 

En riktigt bra spellista på spotify och jag dansar lite samtidigt som jag städar. =)

Om jag inte skämdes så mycket över min röra så skulle jag kunnat ta före och efter bilder. Men nej nej, min röra ska inte finnas dokumenterad någonstans. Haha..=)

Ale stenar med Kusin Tina på söndag..

Detta var dagen så de skulle hända. Städningen innan helgen. Men jag har sovit bor hela dagen. Har sovit väldigt mycket denna veckan tycker jag.
Men dagen är inte slut. Den har egentligen precis börjat för mig. Och även om jag inte kan dra igång dammsugaren mitt i natten så kan jag gå också plocka. Fylla disk och tvättmaskin så det bara är att sätta igång i morgon när det är mer acceptabelt att vara vaken.

I helgen har jag inte så mycket planer. Jag är ledig.
I morgon blir det resten av städningen som jag inte pallar göra ikväll. I stort sätt allt alltså..=)
Tvål ska göras i helgen förmodligen. Om inget annat dyker upp på lördag vill säga.
På söndag ska jag umgås med min lilla söta kusin Tina. Vi ska till Ale stenar och ha picknick. Med massa filtar, varmchoklad och matsäck. Dessutom kanske de kan bli lite fina foton. Ale stenar och hösten, kan man misslyckas?? Om det inte regnar vill säga. Då blir de inte lika mysigt så då stannar vi väl hemma hos mig. Kanske gör tvålar, kanske göra pumpalyktor. För det är ju snart halloween. Eller något annat. Vi är så kreativa hon och jag. Så pyssliga.. =)
Min släkt har inte riktigt den sammanhållning som andra släkter har. Men min och hennes familj är nära och umgås väldigt mycket. Dessutom delar jag och Tina många gemensamma intressen. Hon är som en liten lillasyster faktiskt. Haha.. ja, de är hon nog.. haha.. Min lillebror är ju inte kul så jag har Tina istället.. De är lika gamla dessutom.

Nu ska jag börja plocka lite smått och sen värma på resterna från gårdagens middag. Jag gjorde korv och chilligryta. (med falukorv) Det är mycket godare än vad det låter faktiskt. Har aldrig lagat de förr, men ja kommer garanterat göra de igen.


Until next time.. Tata..

Veckan som varit

Förra helgen var en av de bästa på länge.
Den innehöll allt. Slappande och lite pyssel på fredagen, fest med väldigt trevligt folk på lördagen och mycket filmtittande på söndagen. Dessutom innehöll den underbara nattliga samtal.

I veckan som varit har jag inte gjort mycket alls.
Jag håller på att få in infektion i kroppen. Jag känner de och jag har haft de förut och vet hur de började då. Men jag ska inte låta den bryta ut denna gången. Det har jag varken tid eller lust med.
Därför har jag mest försökt vara stilla denna veckan.

Åkte in till Eslöv och träffade Therese i onsdagskväll. Vi käkade kinamat och snackade. Stillsamt även de. Therese är bra.

Jag skulle velat göra massa tvålar denna veckan. Men allt är på paus. Har knappt pallat göra mat. Men jag har jobbat varje natt. Borde kanske egentligen sjukskrivit mig och verkligen sett till att bli av med min infektion. Men jag vill försöka bli av med den och jobba samtidigt. Det funkar än så länge iallafall. Om det inte blir värre. Blir de inte bättre nu under helgen så kommer jag sjukanmäla mig nästa vecka och då måste jag kanske gå till läkaren också. Men det känns så jävla onödigt. Jag vet vad som är fel på mig och de kommer skriva ut penicillin som de gjorde förra gången och sen be mig komma tillbaka efter 2 veckor. Och så har de kostat mig nästan 700:- direkt.
Därför försöker jag göra mig frisk själv.
Och jag har faktiskt kvar penicillin sen förra gången. Jag fick för mycket och jag missade att ta de ibland så jag har ca 1 burk kvar.  och jag VET att så får man inte göra. Man får inte spara medicin och man får absolut inte använda de till att leka doktor och kurera sig själv. Men jag kommer göra så ändå denna gången. Faktiskt. Och som sagt, blir de inte bättre efter helgen får ja sjuka mig och göra allt på rätt sätt.
Men jag tror att det är påväg att gå över. Det känns så. Och det är ändå det bästa. Att kurera mig själv och slippa sjuka sig från min nya runda som jag ganska nyss börjat på och trivs på.
Men vi får se..

Nu ska jag iallafall sova.


hemma

Jag har haft så kul ikväll. Träffat massa roligt folk. Några som jag träffat innan, men många nya också.
Det var askul att träffa therese och rebecka igen. Riktigt häftiga tjejer..

Nu fixar ja lite mat, för ja e sååå ghungrig. Sen får vi se hur länge ja ja håller mig vaken. Känns som om däckning är nära..

Men så kul ja haft. me tyväörr kom jag aldrig iväg till jägers. men ja tror de klarade sig utan mig, jag hade för kul hos johan o gänget. Men de kommer andra jägers.

Nu, medium o mat,.

och hih.. ja kom ihåg Att ta med mig kameran. det ni. det händer inte ofta. men fan va alla fotade. Jag kommer nog ligga överallt på facebook snart.  hatar taggsystemet.

I´m lika a girly girl sometimes

Nu ska jag snart lägga mig ner och försöka somna till ett nytt avsnitt av alla möjliga serier som jag följer. Jag är nog ganska trött, men samtidigt inte. Allt bara rusar runt i mig. Som ett glatt kaos..? haha..

Senare idag ska jag upp till Johans inflyttningsfest. Och förhoppningsvis följer Therese och Malin med dit. Sen ska vi på jägers. Hehe.. jägers. Jag är nästan lite nervös faktiskt. Har inte varit där sen forever. Har något ändrats? Vem kommer vara där? För jag vet nog ingen, förutom Therese då, som brukar gå på jägers. Men det kommer nog bli kul. Sen när de stänger kl 3 ska jag hem.

Och jag har väldigt höga förväntningar på att jag ska ha kul. Och det kommer jag att ha också. För de blir de man gör de till och jag kommer göra att det blir askul.. =)

Dessutom har jag ju köpt en ny klänning som jag ska ha på mig. Fan vad jag känner mig like a girl nu.. =)

Tvålar gjorda =)

Nu har jag gjort lite tvålar.
3 lila med violdoft och 2 gula med sandelwood doft. Jag använde gul karamellfärg. Undra hur de blir..?
Haha.. det blir nog bra. Jag skulle kunna fortsätta hela natten med att göra massa tvålar, men nu lägger jag ner. Ska poppa lite popcorn och titta på en film och bara mysa. Tvålarna ska stelna i 2 timmar nu. Och sen ska de helst ligga i 1-2 dygn, men så länge kan jag inte vänta. Måste testa dom innan dess.
Det är väldigt spännande faktiskt och jag längtar efter att duscha..=)

Jag har inte stoppat ner någon överraskning i dom nu, ska göra de med den genomskinliga. Så ser man att det är något där.. hehe..
Men det blir till nästa gång. I morgon natt?? Nä, då kommer jag vara för full, på söndag kanske.Btw.. Jag MÅSTE verkligen tvätta mina fönster snart.

Jag ska baka tvålar idag..=)

Fan vad det är härligt idag. Riktigt höstväder.
Solen håller på att gå ner och det lyser väldigt fint in genom mitt fönster i lägenheten.
Jag har dörren ut öppen. Det är kallt, men det är skönt.
Lyssnar på Melissa Horn på spotify och ska snart köra iväg till Höör att möta Johan och få mina tvålsaker som jag beställde av Dan. Sen ska jag hem och göra tvål.
Och jag är helt pirrig av inspiration. Jag har så många ideér att jag inte vet var jag ska börja. Eller jo, de vet jag. Jag ska börja med att göra lila violtvål. Viol står för hemlig kärlek. Kärlek som inte kan visas öppet.
Hihi..


Lät du henne komma närmre?"Lät du henne komma närmre? Var hon vackrare än mig?
Ja, de finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig.
Jag går brevid, men halkar efter. Ja orkar inte springa mer.
Försökt att visa dig med blicken. Men det är inte mig du ser.
Den här platsen är nån annans och jag måste hitta ut.
Hur ska man älska nån, som har älskat nån förut."
Hittade nyss denna låten på spotify. Fy fan vad bra. Hon har spelat in en låt med Winnerbäck också, väldigt bra den med. Skön röst, men kanske en aning deprimerande. Alla hennes låtar är så sorgsna.
Men jag älskar hennes röst och hennes texter..

RSS 2.0