förlängd eller inte? Det är frågan.

Kom hem från mamma för ett tag sen. Har nyss tagit en pain-tablett så jag hoppas att jag är smärtfri om ett tag.

Min efit dag började bra men jag glömde att ta med kameran till mamma så de blev inte så mycket med det.

Men mamma blev jätte glad över sin present som var en resa till sthlm (ca 1 vecka), konsert (NATIONALTEATERN) i Eskilstuna på festivalen Å-festen. Så skönt det var att äntligen få berätta det för henne. Jag älskar överraskningar och att göra dom, men jag vill så gärna berätta så snabbt som möjligt. Att gå runt och hålla detta hemligt för mamma har varit jätte svårt. Jag har hållit på att försäga mig flera gånger och det är ofta jag velat berätta för att få det sagt så vi kan börja prata om de. Vad vi ska göra, vad som ska med. Men nu är det över och planeringen kan börja. Äntligen!

Och jag har bara 2 dagars jobb kvar i lund innan min semester. Och fy fan vad jag behöver den.
Träffade på min chef på ICA idag. Hon har precis kommit tillbaka efter sin semester. Nu, innan den  sista ska hon meddela om vi får förlängt. Och idag när jag träffade henne pratade hon om att hon hade försökt att få tag i Louise för att förlänga henne men hon nämnde inte mig. Inget om jag har fått förlängning eller om jag inte har fått det. Jätte konstigt. Jag ville inte fråga henne. Hon var ju där som en privatperson och jag hade inte någon lust att ta en diskussion om det med henne.
Men i morgon ska jag fråga henne hur det blir.
På ett sätt vill jag ha förlängt. Man vill ju att de ska vilja ha kvar en men samtidigt så skulle det vara så skönt att inte bli förlängd. Att bara ha tidningarna ett tag. Dessutom om hon inte har jobb att erbjuda mig så kan jag stämpla i 75 dagar tror jag att det är. De ändrar reglerna hela tiden. Men om jag säger upp mig eller tackar nej till jobb får jag inga dagar. Så det vore skönt vilket som på något sätt. Men jag kommer bli lite sur om hon inte förlänger mig, även om jag egentligen kanske inte vill ha förlängt.. fattar ni?
Men vi får se i morgon hur det går.
Om hon inte förlänger mig ska jag lägga in om semester de sista 5 dagarna av månaden som kommer efter min semester. För jag har semesterdagar kvar.  Skulle ju kännas skit dumt att inte bli förlängd och sen vara borta därifrån i 3½ vecka och sen gå in och jobba 3 dagar. Nej tack. Då tar jag semester eller sjukskriver mig. Då bryr jag mig inte om att Evelina fortfarande jobbar där eller om vissa kan tycka att det är en "läglig" sjukskrivning. I dont care i såfall.
Nu när jag tänker på det skulle det vara sjukt skönt att inte bli förlängd och bara ha 2 dagar kvar där som jag måste jobba och sen aldrig mer.

Men då kommer jag att bli fattig igen...=(

Digitalscrapping

Jag har hittat en helt underbar sida med digitalscrapping. Det är jätte lätt att använda. Precis något sånt jag har letat efter.  Gjorde headern där. Och jag tycker att jag blev ganska nöjd. Eller vad tycker ni? Har undrat var alla andra gör sina snygga headers någonstans och kanske har de en liknande sida som jag hittade.
Men i vilket fall så kommer det bli skit kul nu när jag har semester att digitalscrappa. Ska bara ut och fota satan nu så jag har massa bilder och massa inspiration.

Mamma fyller år idag, jag ska dit senare. Är typ klar med hennes grattis kort.

Sen så är det ju EFIT (Ett Foto I Timmen) dagen idag. Tog faktiskt foton när jag var ute och jobbade, sen glömde jag bort det lite, men kameran ska med hem till mamma. Så det kommer komma upp senare ikväll.

Nu ska jag på allvar försöka koppla bort min nya upptäckt och få lite sömn innan det är dax att sticka till mamma.

Hoppas att hon blir glad för sin present.

Plus i kassan

plusikassan.se

Jag gick med på den här sidan igår och har redan samlat ihop 72kr. När det kommer upp i 200 får jag pengarna insatta på mitt konto.

Antingen kan man bara surfa runt och bli medlem på massa sidor. T.ex Tradera,  Lovefilm.se, PARSHIP och massa andra sidor, man behöver inte vara aktiv eller fortsätta vara medlem. Tyvärr upptäckte jag att jag faktiskt redan är medlem på en hel del av dom. Sen har de massa företag som erbjuder rabatter om man köper någon från genom Plus i Kassan. Jag hittade ett erbjudande om att man går med i en pysselklubb och får ett gratis pysselpaket hemskickat (+porto såklart) och att man sen kan gå ur direkt utran att köpa något annat. Det fanns massa med böcker och sånt men man ska inte köpa sånt man inte vill ha eller behöver bara för att man kan. Jag tror att jag varit med i denna klubben innan också.

Dessutom så får jag 5 kr för alla som bli medlem genom att trycka på bilden eller bannern lite längre ner på sidan.
Det är gratis.


HAHA.. ja, jag gör reklam för dom, för jag vill ha mina 200 spänn.
Bra att man fick lite nytta av den där jävla handels utbildningen på gymnasiet också.
Nu ska jag  göra klart mitt kort till mamma.

lägger upp en bild på det senare, eller i morgon. Det kommer bli såååå snyggt. Har suttit och planerat hur jag ska göra det väldigt länge nu. =)

Bensin: 13.09

Idag fick jag med mig Emilia till Malmö, trots den dryga hettan.
Jag köpte en takfläkt som jag hittade på annons på blocket. Svart och så, precis en sån jag letade efter. Sen lämnade jag in min mobil på lagning. Det skulle Emilia också göra men de hade ingen lånetelefon till henne för jag tog den sista så hon får vänta lite. Sen åkte vi till ÖB för jag ville köpa ett skoställ, men de hade inget. Jag hade för mig att de brukade ha det. Sen körde vi hem, i hettan som var ännu hetare i min bil.

Jag lämnade av henne hemma och åkte in till Höör för att köpa Arla mjölk på Lidl och tanka. Jag hade kört as långt utan att tanka. Långt för att vara mig, med min körning som består av gasa, stopp, gasa, stopp, gasa, stopp och sen gasen i botten på motorvägen. Men jag har ändrat min körning. Jag har börjat att hålla hastigheten och ibland kommer jag på mig att köra saktare än vad jag behövde. Min gasa, stopp körning på nätterna kan jag inte göra så mycket åt men att köra lagligt har gjort väldigt mycket på min bensinförbrukning. Så jag blev nästan glad när jag tankade. Trots att den kostar 13.09.

Egentligen borde jag ha städat idag men jag orkade inte. Nu ska jag käka lite och sen göra Grattis-mamma-du-får-en resa-till-Sthlm-och-konsert-med-NATIONALTEATERN!!!!
På tal om det så ringde mormor mig innan idag och ville att jag skulle fixa en fin bukett som jag kunde ge till mamma i morgon från henne. Och då kände jag att jag nästan var tvungen att berätta att vi ska åka upp. Trots att jag hade tänkt att vänta med det tills jag hade praqtat med mamma om det ifall hon inte ville bo hos mormor. Men mormor blev glad och erbjöd oss att bo där. Så det är fixad. Hoppas bara inte att mamma verkligen inte vill bo där. Jag berättade allt jag hade planerat. Och frågade ifall hon hade lust att följa med oss på Bio och se Mamma Mia. Alla på jobbet har sagt att det är en bra BIO film och att det är en typisk tjejfilm. Eller kvinnofilm.

Jag tror att det kommer bli en perfekt "semester". =)

Vilka är era favorit billåtar?

Skrev ett väldigt långt, personligt inlägg nyss som inte någon behöver läsa egentligen.
Men jag vill ha tips på bra billåtar till sthlms resan.
Ska ju sätta ihop en till-stockholm-med-bil-cd.

Vilka är era favorit billåtar??bara för att jag måste få det ur mig

Jag börjar längta mer och mer till sthlm. Det var så länge sen och det ska bli kul att bara jag och mamma åker upp. Jag och mamma är ganska bra kompisar då och då. Vi har inte alltid varit det och det kan vända snabbt. Men hon stöttar och hjälper mig med allt jag behöver och lite till som hon bara gör.  Ibland lite för mycket.
Men just nu ska det bli riktigt kul.
Det ska bli spännande att berätta för henne vad vi har gett henne. Vi har aldrig köpt eller gett henne något i den här stilen. Jag gillar överraskningar och presenter och lägger oftast ner väldigt mycket tanke bakom mina överraskningar. Men denna är mycket dyrare än någon annan. Men nu när jag och Leo är lite rikare så funkar det. Dessutom så hade jag planer på att åka till Sthlm ändå. och nu har jag fått leo att betala halva.. HAHA.. man får inte vara dum. Men nä, det är mammas present, men min semester. Dessutom är jag faktiskt lite spänd på att träffa peter igen. Det var länge sen. Men av någon konstig anledning så känner jag inte att jag måste förföra honom detta året. Jag har tröttnat lite på honom. Han är fortfarande en av mina bästa kompisar men jag känner inte pirret som jag brukar att ha när det närmar sig sthlm.
Förr så pratade vi väldigt mycket i telefon. Ofta varje dag och flera gånger om dagen. Om allt. Filmer, musik, familjen, sex. Ja, i perioder speciellt om sex. Men alltid när det började närma sig en tur till sthlm så slutade allt sex snack. Annars blir det lätt lite pinsamt och jobbigt att träffas.
Men denna gången har vi inte haft något sexsnack på ja... sen sist jag var i sthlm? så det har inte varit något som vi behövde sluta med. De gånger han försökt få in mig på ämnet så har jag bytt eller varit tvungen att lägga på. Jag hör det direkt på honom, jag känner honom FÖR bra.
Ja, det har nog inte varit på något sånt sett sen sist jag var i sthlm. Februari för ca 2.5 år sedan.
Det var en jobbig period för mig och mycket förändrades. Jag förändrades.
Jag höll fortfarande på med mitt ex då, lite ibland. När det passade mig. Men det var sen länge över, även om han inte riktigt fattade det. Och så dog min morfar och vi åkte upp på begravning. Jag bodde såklart hos peter så ofta jag kunde. Mycket för att min släkt är lite skum och det var väldigt tryckt stämning är vi skulle dela upp sakerna och arvet. Och han hade inte lite prylar eller lite pengar så alla blev som ha galna.
Men iallafall så sov jag mycket hos peter. Det var skönast så. Även om det innebar att jag var tvungen att pendla mellan Tumba och Solberga hela tiden. Men ofta så hämtade mamma mig eller så körde jag med bilen jag fick låna där uppe. Mamma behövde också komma bort från släkten ganska ofta och då var det inte så stor omväg för henne att hämta upp mig hos peter påväg inte till stan. Ibland ville hon hämta mig bara för att ha en anledning att komma därifrån.

Men nu har vi inte kontakt med dom mer. Bara med mormor så den här gången kommer det vara lugnt där uppe. Jag tänker att vi kan bo hos mormor. Har inte pratat med henne än, ifall mamma inte orkar så har jag inte bokat det. Förr bodde vi alltid hos peter och matte. Men jag kan nog tycka att den här gången så är det skönare att bo hos mormor. Peter bor ändå så nära och det kan bli för mycket ibland. Speciellt den här gången. För den här gången är inte som andra gånger. Kommer ju såklart ändå träffa honom, mycket. Och sova där ibland men att ha mormor som bas blir nog bäst. Dessutom har Peter inte erbjudit sig att vi kan bo där. Inte för att han är sån som erbjuder någon att bo hos honom och matte men en kommentar om det vore trevligt. Eller så räknar han med att vi ska bo hos honom. Skit samma. Mormor är ganska stabil och bra nu så det kan nog bli trevligt. Det är ju inte så många nätter, typ 4 eller 5.

Jag vet inte varför jag har skrivit ner allt detta. Det kommer inte vara så många som läser det, eller fattar, eller bryr sig. Men det gick snabbt och jag behövde väl få ur mig det. Jag har inte längre någon som förstår min och peters relation. Om det någonsin har funnits någon.
 Väldigt få har träffat honom. Några på en fest jag hade för många år sedan när han kom ner och Stella som kommer ifrån sthlm och som jag har träffat där uppe en del när vi varit där.
Peter läser inte min blogg.
Förmodligen inte.
Nu hoppas jag inte att han gör det.
Äh, han känner mig också för bra och han vet förmodligen vilken relation vi har börjat att få.
Han borde veta iallafall.
Men man vet aldrig. Han kanske tror att allt är som förut. Men nä.

Nu ska jag iväg. Jag har fortfarande inte ätit. Fastnade framför en ny spännande blogg.

Ooooooh.. jag kommer ju träffa H.

It´s a good day..

Efter en lugnt men tröttsam kväll på jobbet där det enda ovanliga var att jag ringde 3 för att kolla vilken 3affär i närheten som har låne telefoner, då jag ska lämna in min för lagning, åkte jag till Willys för att handla. Väldigt praktiskt att de stänger 22 och jag slutar 21.30. Då hinner jag handla innan jag kör hem.
Idag var det en väldigt trevlig tjej i kassan. Sån där typisk sommarjobbare. Lite flamsig, väldigt glad och positiv och hon tycker fortfarande att det är kul. Sådär som man gör i början på ett jobb.
Iallafall så stod jag där och hon börjar att prata:

- Jaha, ska det bli skönt med helg?
- Ja..eller nej. Jag ska jobba hela helgen.
- Jaha, men då har du kanske varit ledig i veckan?
- Nej. Det ser du väl jag är ju skit vit
. (och håller fram armen)
- åååååååååååh.. stackar dig. (med mycket medkänsla)

HAHA

Sen åkte jag till Statoil, tänkte tvätta bilen.
Först valde jag Silver tvätten och bad om tvättlappar som man kan tvätta inne i bilen med. Då tyckte han att jag skulle ta guld istället för där ingick det tvättlappar (och det kostade lika mycket som om jag skulle köpt till dom) OCH om man köper guld eller diamant tvätt så fick man gratis ett 10pack med coca cola. (33cl) Skit bra, sa jag och ställde tillbaka min cola jag köpt för att släcka törsten.
Sen tog jag 2 st sånna där eniros bra-att-ha-i-bilen-kartbok. En till mig och en till Evelina.

Så det har varit en helt ok dag idag. Nu ska jag laga lite tacos som jag kan ta med till jobbet i morgon och sen bara slappa tills  det är dax att börja jobba igen. Den långa rundan i helgen. Drygt drygt.

Ju högre musiken är, ju högre sjunger jag

Evelina har bestämt sig för att skaffa hund och som en god vän följde jag med henne och tittade på två stycken idag.
Den första var bäst. Den var kattvan och väldigt social. Den andra var inte alls kattvan och ägaren tvekade på att hunden skulle kunna vänja sig med katter. Dessutom var den inte lika söt som den första.
Vi har ju semester nästa vecka så det vore perfekt ifall hon hittar en snart så hon kan lära känna den under semesterveckorna.

Sen bjöd hon mig på pizza och vi fastnade i soffan, snackandes.
Det var ett tag sen vi umgicks. Inte av någon speciell anledning, bara inte varit tillfälle. Båda två har jobbat väldigt mycket och det har varit massa annat som kommit i mellan. Men snart, när vi har semester så kommer allt att lugna ner dig.
Jag ska ta en dag till att köra runt och träffa alla jag inte träffat på länge. Alla som skaffat barn och alla som man bara inte har snackat med på länge.
Det blir lätt så.

Men det var skönt att vara sitta och babbla. Det behöver man göra lite då och då. Ventilera sina tankar med en annan människa och inte bara med katten och brevlådorna om natten.
Ja, jag pratar högt för mig själv när jag är ensam. Och jag sjunger ännu högre.
Ju högre musiken är, ju högre sjunger jag.

Just nu är det mycket Paramore och Cute is what we am for. Med inslag av Gyllene Tider. Det är ju trotts allt sommar nu.
 Och nu när Stockholmsresan är planerad och lönerna rullade in på kontot för ca en halvtimme sen så är det ingen som kan stoppa gyllene tider och en roadtrip. jag fick mer i lön än vad jag trodde att jag skulle få. Trotts att jag var sjuk och börta mer än en vecka där i början. Och papprena till försäkringskassan han bara blivit liggande så jag fattas några dagar. Får se om jag ska börja bråka med dom på måndag om det.

Inte så effektiv just nu

Trött.
Blev faktiskt erbjuden att vara ledig på fredag. Lockande. De hade dubbelbokat.
Första tanken: JA!!!!
Men andra var mer eftertänksam. jag behöver pengar och jag är ju faktiskt inställd på att jobba och då kan jag ju lika bra göra det. Det är ju snart dax för min semester. Men det hade varit lite skönt att vara ledig. Louise ska inte jobba. Men det kommer vara så lugnt på fredag, vi kommer vara för många så det blir inte så mycket att göra och då är det lättförtjänta pengar. Det värsta är att vakna, gå upp och sen nästan direkt efter det ena jobbet åka till det andra. Men jag klarar det. Jag är tuff.
Men det skulle vara skönt..
Får tänka lite mer på det faktiskt. Jag har ju redan fått lön för den dagen, så det dras ju på nästa.
Nä, bättre att spara mina semesterdagar så att jag kan ta ut de senare när jag verkligen inte orkar mer av de där jävla jobbet. Känns som om det kan vara snart.

Men jag får en bra lön denna månaden trotts att jag var borta så mycket i början och att jag inte lämnat in den där blanketten till försäkringskassan. Ska ringa de på måndag och säga att jag aldrig fick blanketten. Har inte orkar ta tag i
det. Lika bra att säga att jag aldrig fick den. Då slipper jag skämmas pallat med det.
Ska börja skärpa mig..snart.effektiv

Men det är väl knappast bara jag som inte gör allt jag borde göra.?

Ibland så orkan man bara inte.
Orka inte engagera sig eller ta reda på saker.
Men visst, jag har mina dagar där jag är jävligt effektiv.
Har bara en dålig månad, eller två, eller kanske ett dåligt år?

jag tycker inte om värme

Jag röjde upp lite i köket, ska fixa lite snabbt att käka innan jag ska börja jobba igen.
Min lägenhet är ett stort kaos, som vanligt då alltså. Men jag hade lovat mig själv att jag skulle ha städat upp den innan min semester, men som det ser ut nu kommer jag förmodligen inte att hinna. Min enda lediga dag är torsdag. Sen ska jag jobba fredag, lördag, söndag. På måndag ska jag fixa nya däck till bilen, köpa de sista till mamma och göra hennes kort. Sen fyller hon år på tisdag och då ska jag ju vara där och sen jobbar jag två dagar till innan min semester!!!!

Ska dock fortfarande köra tidningar i typ 2 veckor men de känns ju knappt. Det är rena semestern. Så skönt det kommer bli..

Johan smsade mig i morse. Kommer inte ihåg hur tidigt, men för tidigt. Jag vaknade, läste och somnade om efter 1½ sekund. Kom på när jag var på jobbet att han hade skickat.
Vi ska nog ses nästa vecka. Om han inte glömmer bort mig eller något liknande.

Tydligen ska det vara varm nu resten av veckan och i helgen. Så bull. Ja, bull. Jag tycker inte om när det är för varmt, jag pallar inte med det. Det är ok om man inte måste göra något. Men när man ska springa omkring på jobbet och inte bara kan sitta i skuggan med något kallt att dricka så är det bull. Då kan det lika gärna regna tycker jag.
18 grader tycker jag är ganska normalt. Och lite vind på det. Det får gärna vara på kvällen. Då är det perfekt.
Så tycker jag.

Louise är kul

louise


Kom hem för ett tag sedan. Det var en väldigt lugn dag på jobbet. Vi var en för mycket av någon anledning, så jag jobbade med Louise..=) Vi har aldrig jobbat tillsammans innan så det var lite extra kul tycker jag. Hon är rolig, alltid glad och har alltid något nytt att prata om.
Om inte hon är på jobbet så  tycker jag att det är as-trist.
Men jag jobbar ensam och träffar inte de andra så mycket. Bara i början och när vi äter. Men det känns ändå roligare att åka till jobbet när man vet att Louise också jobbar.
Vi dricker varmchoklad tillsammans =)

Dessutom så är vi nog ganska lika till sättet, ibland. Det kändes så när vi var i London iallafall.

Glad, okomplicerade, ärlig, rolig.Nu är det någon fjortis som har fått något cp-ryck och står och skriker på sin pojkvän, antar jag att det är iallafall.
- "Var fan har du varit????"
Tur att man kommit över den tiden.

Hur ser bloggen ut för er?

jag fick en kommentar att det var svårt att läsa för jag hade svart bakgrund och svart text. Har jag det? För så som jag ser det är det vit bakgrund över allt och svart text. Men sen så vet jag att det kan skilja mellan firefox  (eller vad det heter) och explorer.

Hur ser bloggen ut för er?

tacksam för svar.

Never tillräckligt happy

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Visst, jag vet att den inte är helt perfekt. Men den får duga för i natt/idag tills nästa data infall jag får.
Och om man vet hur mycket jag ska jobba nästa vecka så kommer de inte vara då. Men jag vet redan nu saker jag vill ändra. Man blir aldrig nöjd.

Lite ändringar på bloggen

Jag har hållt på lite med min blogg ikväll. har ändrat ltie saker. Vad tycks?
Har en del kvar att göra. Ska göra en header nu tänkte jag.  OM jag nu kan lyckas att göra en snygg. Har hittat massa snygga bilder/headers på internet men det känns fel att ta någon annans. Även om jag gör den lite mer Jag. Så jag ska dyka ner i havet av photoshop nu och hoppas på att jag inte drunknar. Jag lärde mig ju faktiskt de där en gång på gymnasiet. Men nu är det tomt. Lite jobbigt, nu när man äntligen skulle kunna ha nytta av något man lärde sig.
Samma sak med webdesign eller näthandel eller vad det nu hette. Hade man kommit ihåg lite mer än vad man gör så hade ju detta varit mycket mycket lättare.

Men jag har hittat en sida som är helt perfekt. Han beskriver så puckon som jag förstår. Helt toppen.

Designa Din Blogg


Mitt personlighetstest

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.

Tycker nog att det kan stämma i på mig lite. Mycket känsla och Intuition.
Här kan man göra testet.

Gråta utan tårar i någon hundradels sekund

hjärta
Jag minns högstadiet.
Alla såg det på mig, alla visste. T.o.m han visste.
Jag brydde mig inte att jag flinade upp när han kom,
eller att jag höll kvar blicken så länge jag kunde,
eller att jag tittade efter honom när han gick,
eller att jag av någon anledning alltid höll honom i handen,
eller att jag saknade honom de dagar han inte var i skolan och undrade va fan jag var i skolan för,
eller att jag inte kunde sluta att tänka på honom,
eller att jag inte kunde sluta analysera allt han gjorde med mig, mot mig,
eller att jag alltid var i hans närhet.
Jag visste att jag gjorde allt det där och jag vet att många antog att vi hade något ihop.
Åhhhh, vad jag tyckte att det var jobbigt då.
Jag som inget annat ville än att vara nära honom, vara hans.
Och att får höra det:
- "Är ni tillsammans?"
- "Om ni gifter er och skaffar barn så blir de lätt för dom att komma ihåg er födelsedag."
Och alltid hans trottsande:
- "NEJ!!!"
Det var väldigt jobbigt. För det var ofta. Varje dag nästan.
Jag kommer ihåg att jag försökte skratta bort det, avvika med min blick. Gråta utan tårar i någon hundradels sekund.
Och det varade länge. År efter år efter år..
Och när jag trodde att nu var det över så räckte det med en blick, ett ord så var jag där igen.

Fortfarande idag tycker jag mycket om honom, gillar samma saker med honom idag som jag gjorde då.
Den största förändringen är att nu vet jag att han är dödlig. Att han har fel.
Min kärlek, ja, jag vill kalla det så. Han är nog den enda jag ärligt nu långt efteråt kan titta tillbaka på och tänka: Ja, jag älskade (älskar) honom. Det var på riktigt. För det är inte lätt i den åldern att skilja mellan kärlek och lust. 
Men min obesvarade kärlek till honom har äntligen nu tillslut förändrats till en djup vänskap. (vill jag gärna tro att vi har iallafall)
Jag vet i vilket ögonblick jag märkte att han förändrades från min obesvarade kärlek till min besvarade vänskap. Det ögonblicket förändrades allt. Efter det har allt blivit så mycket lättare.

Vi ses inte så ofta och har det senaste året inte haft så mycket kontakt, och jag saknar honom.
Jag saknar att inte bara kunna ta telefonen och berätta allt för honom. För det finns så mycket som jag vill prata med honom om. Så mycket jag vill diskutera med honom. Och det borde vara lätt, men det är svårt. Det har förändrats. Vi  har förändrats.

Once and again, and again, and again

När jag kom ner till tidningarna så var Hetingen där, helt ensam. Det hade tydligen blivit något fel på bilen han skulle köra så han var väldigt försenad. Men trotts det så verkade han inte stressa därifrån..=)
Han måste ju se rakt igenom mig. Lilla mig.

Jag blir nervös i hans närhet. Men känner mig samtidigt trygg.
Iallafall.. han är inte som de andra bönderna där nere.

Hoppas hoppas

Så jävla irriterande. Jag har tappat min mobil.
Den måste vara någonstans på jobbet, om jag inte tappat den ute eller den har blivit snodd.
Så ifall jag inte hittar den i morgon så måste jag ringa och spärra den och sen fixa ny telefon. Skulle inte vara fel, för jag tycker inte om min telefon. Men alla mina nummer, och sånt. Sånt måste jag ju ha.
Så jag hoppas hoppas att den ligger hemma hos någon och att jag hittar den i morgon.

Was she worth it?
Jag kom på mig själv att gå och nynna på den här låten. Det är lite konstigt. Jag har aldrig varit ett jätte stort fan av Cher (förutom hennes skådespelar karriär) Men den här låten, just nu, är helt perfekt.www.Konstiga.blogg.se

Cute is What We Am For - Curse of curves

 

www.Konstiga.blogg.se

that´s not my name The Ting Tings - That´s not my name

En av mina nya favoriter.  Det går inte att vara still. En perfekt låt när man ska städa.


www.Konstiga.blogg.se

Sämsta låten ever

Mina ögon vill stängas, jag är så trött. Men jag vet att när jag väl lägger mig i sängen så kommer jag inte kunna somna. Har bäddat rent iallafall. Det är mysigt.

Polisen har avlägsnat sig från torget.

Den där jävla låten. Bag in da box. Hur kommer man på att skriva en sån låt? Hur kan den bli utgiven? Hur kan folk lyssna på det? Samma ord om och om igen. Min katt kan skriva en bättre låt. Men den lockar väl till sig alla fjortisar och alla andra som tycker att det är bättre ju sämre det är. har ju blivit lite på modet de senaste åren att låten ska vara så dålig som möjligt för att den ska bli bra. Och det värsta är ju att det funkar. Det räcker med att man har hört 5 sek en gång och sen kan man texten. och när man kan texten så börjar man sjunga med och sen är den fast. Sen är det kört. Då har man den i huvudet och den kommer inte ut.
Så egentligen är det en jätte bra ide. Så lite ansträngning som möjligt och ändå så tjänar de förmodligen sjukt mycket på den låten denna sommaren. Men om ett par månader så kommer de vara glömda. Om de inte gör en likadan, samma melodi om typ julen.  De kommer aldrig att kunnas tas på riktigt,  det är förmodligen det som är hela grejen. Så fult.
Finns det någon som kunnat undvika att höra den?

Ja, jag är trött, irriterad och trött.


www.Konstiga.blogg.se

Vad gör polisen på torget???

Det är något som händer på mitt torg. Det står polisbilar. En precis under min franska balkong och ifall jag spottar ut eller övervattnar mina blommor så kommer det hamna på polisbilen under.
Men jag vet inte riktigt vad som är på gång. Det står en här och en på andra sidan torget, vid banken. Och där står även en securitasbil och vakt utanför banken. Det ser lite konstigt ut faktiskt.
Men kanske att de står och gör alkotest. Det såg ut som de höll i en sån där sak som man ska blåsa i.
Kanske alkotest och vaktar någon sorts pengaleverans? På samma gång?

Sen sitter alkisarna på bänken och tjafsar om att polisen är här och att de borde ha annat att göra och att de borde stå någon annanstans och göra sina tester. Tyst pratar de inte heller. Jag har dörren öppen och sitter vid datan och jag hör henne så tydligt att jag skulle kunnat sitta brevid henne. Så man får ju hoppas att poliserna har lite överseende med henne annars kommer de snart be henne hålla käften och kanske bura in henne. HAHA. Då skulle hon nog inte bli så lycklig.

Och den lilla nyfikna skvallertanten som vill veta allt i mig vill gå ut och kanske köra runt torget för att se vad som händer. Det är en konstig känsla. Jag känner mig som en sån som jag verkligen föraktar, sån som jag tycker är så patetisk. Som inte har något liv och spenderar dagarna med att titta ut genom det otvättade fönstret och lägga sig i allt som händer.
Sån har jag snart blivit. Jag har inte gått ut eller kört runt torget. Har inga planer på det heller men tanken kom, och gick.

www.Konstiga.blogg.se

Utflykt till Kivik kanske?

Jag är inne i en period där jag inte orkar ta kontakt med massa folk. Där jag inte känner behovet av att ringa varje dag eller där jag faktiskt inte är särskild intresserad över att träffa folk. Det är såklart inte hela tiden men jag vill vara ensam, vill vara lite för mig själv.
Det är inte så konstigt för mig, jag går in i sådana perioder ganska ofta och jag är väldigt oberoende av andra människor. Jag tycker om att vara ensam ibland, jag har ett stort behov av det.
Men i morgon (eller idag som det egentligen är) så har jag lite planer på att åka till Kiviks marknad med min lilla kusin Tina. Men vi skulle hörts av igår, men hon ringde inte och jag fick inte tag på henne. Så vi får se i morgon. Känner lite att det kanske inte spelar så stor roll. Visst, Kiviks marknad hade varit lite kul att åka till.
äpplen
Men jag har massa att göra hemma och jag känner inte att jag har så mycket pengar att spendera heller. Vi får se vad Tina vill, om jag får tag på henne. Annars stannar jag hemma, sover och städar. För det är ganska långt till Kivik också. Jag har haft planer på att åka dit, en dag då det kanske inte är marknad. För jag var där ganska mycket en period när jag var liten. Min mamma var tillsammans med en kille där. Det skulle vara intressant att se om jag minns rätt över hur det ser ut och om det verkligen är sån fin natur som jag vill minnas att det var. Och alla äpplen och plommon som vi käkade. Kanske inte så konstigt att jag inte är så förtjust i äpplen nu. Men det behöver jag inte göra i morgon. Kanske bäst att göra det när man är ensam och kan köra omkring och leta lite. Kanske något jag ska göra på mina få semesterdagar..? En dag då det är sol, sådär på kvällen, med kameran i högsta hugg. Ja, det låter väl trevligt..?


www.Konstiga.blogg.se

Kurt Cobain förälskelse

kurt cobain
Gissa vad jag hittade när jag googlade Kurt Cobain.
En lanseringa av skor med Kurt Cobains texter på av converse.  Fatta vad underbart. Nu ska jag bara försöka förstå hur jag får tag på dom. Alltså, få någon att översätta och hjälpa mig beställa de från USA. De verkar inte finnas här. Men åååååååååååh.... Jag har aldrig förstått hur folk kan vara förälskade i skor men nu. Now i´m in love..
De svarta passar nog mig bäst.
Här gäller inga vänta och se regler. Jag SKA ha dom. Det är som om de väntat på mig hela livet.
HAHA.. Det låter kanske löjligt men WOW.

skor
De vita är också snygga som fan men jag är ju svart så jag måste nog fortsätta på den linjen. Dessutom så är mina vita skor inte vita särskilt länge.
Men jag vet inte om jag kommer våga gå i dom ändå. De kan ju gå sönder då. Men nä, nu får jag lugna ner mig. Lönt att köpa skorna om jag inte tänker använda dom. Så långt har jag inte kommit än att jag köper skor bara för att ha dom, att kunna visa upp dom. Kanske i en glasmonter någonstans med lyse? Nä, jag köper skor som jag använder. Och dessa ska jag köpa och använda.  Använda varje dag tills de trillar isär och då ska jag använda de lite till. Sen kan jag börja fundera över en glasmonter med lyse.

Så mycket de kan hitta på.
Men denna galna iden älskar jag.
Hoppas bara inte Courtney Love tjänar multi på skorna. Som hon förmodligen gör. Hon tar ju betalt för allt som har med han att göra. Såg en dokumentär om Kurt Cobain och de som gjorde dokumentären fick inte använda någon musik som han hade gjort i den. Lite tråkigt. qMen de ville visa upp henne som en Bitch. Sen kan man ju ha tankar och åsikter om ifall hans "självmordsbrev" verkligen var ett självmordbrev. Vissa tror inte att han tog livet av sig. Att hon på något sätt var inblandad. Själv vet jag inte. Jag tror att många inte vill att han ska ha tagit livet av sig och därför hittar andra anledningar och så. För att göra de lite mer mystiskt. Precis som att Elvis fortfarande lever eller 2 PAC. Men vi alla vet att Kurt Cobain är död och därför får vi istället hitta på andra saker att tro på runtomkring hans död.
En annan ganska sjuk grej enligt mig är självmordsbrevet finns ute så allmänheten kan läsa det. Såg det när jag googlade på honom. Känns inte det nästan lite jobbigt? Om jag tar livet av mig och lämnar ett brev så är de ju skrivet till mina nära, inte till hela världen. Det är ju mina sista ord, mina sista tankar.


Men en sak som inte är död, som aldrig kommer dö. Är hans musik. ♥

"I'm not like them, But I can pretend"
www.Konstiga.blogg.se

Snart semester =)

Kunde inte sova och därför hade jag inte ens sovit 4 timmar när jag skulle möta mamma i Eslöv hos Therese. Hon skulle klippa sig. Sen var jag tvungen att åka till Lund för att lämna tillbaka några filmer och köpa minst ett par nya tights. Mamma hängde på. Jag var bara jätte trött och gick runt i mina mjukisar som jag verkligen inte brukar ha på mig när ja ska någonstans. Men det var stress och jag tyckte att det skulle bli en regndag och då passar de bra. Men det var varmt och kvavt, som vanligt. Men det gick ganska snabbt. Var hemma lite efter 6 igen och sen skulle jag äta, men jag somnade. Och sov väldigt länge. Behövde sova men nu kommer jag verkligen inte kunna sova efter tidnignarna. Bull. Så det blir väl att sätta på en film och hoppas på att jag somnar innan 7, eller åtminståne innan 9. Det hade varit bra.

I morgon (idag) så ska jag gå igenom mina garderåber och min byrå. Slänga allt jag inte behöver eller använder. Sen ska jag flytta in i min nya spegel byrå. + Städa massa annat och sätta i en ny glödlampa (igen) i hallen. Så det blir full rulle i morgon. Det värsta är att jag känner mig väldigt pigg nu och skulle utan problem vilja börja redan nu. Men det funkar inte. Men det är alltid så. Vid 23 blir jag pigg, det är då jag kommer igång. Det är då jag har som mest energi.

Jag har snart lite semester, den 1 augusti börjar det. Till den 24. Skulle vilja ha vecka 35 också men det verkar vara ehlt omöjligt att försöka byta till sig det. Men det löser dig ändå.

Emilia

emilia 

Den hemliga beundraren är inte hemlig längre, eller önskad

För lite mer än en månad sen fick jag sms av någon som jag inte hade numret till eller som ville säga vem han var.
Han skrev att han var en hemlig beundrare.
Då slutade jag att svara, trodde att Jocke åter igen hade gett mitt nummer till någon av sina kompisar och jag pallar inte med sånt. Men jag frågade aldrig Jocke om det och ett par dagar efteråt testade jag att ringa upp numret från skyddat. Ingen svarade, såklart.

Sen har jag inte tänkt mer på det.
Men i morse, när jag inte kunde sova testade jag att ringa upp numret igen och denna gången var det någon som svarade.
En yrvaken person.
Ett välbekant namn och en röst jag kommer ihåg.

Så nu vet jag vem han är.


www.Konstiga.blogg.se

Ingen-luft-väder

Det ösregnade nyss ute. Och när det regnar sådär sjukt mycket så låter det helt underbart. Jag bara hoppas på att det ska bli åska och blixtar också.
Jag hatar när det är tryckt, varmt och ingen-luft ute. Det gör att jag får ont i huvudet och tycker att det är jobbigt att andas. Dessutom är det en kvävande värme, sån värme som gör att man svettas utan att röra sig. Det behöver inte vara sol ute ens. Bara varmt. Jag tycker inte om när det är för varmt. Jag klarar inte av de alls. Vill bara fly. Men man kan inte fly mot kvävande värme. Det hjälper inte att öppna ett fönster eller dörren, för det blåser inte ute och den kvävande värmen kommer bara in istället.
Det enda som hjälper är en takfläkt.
Därför SKA jag köpa mig en takfläkt detta året. Den ska var svart och helst ha lampor. För jag är i behov av belysning.

Sen har jag kollat runt lite på blocket och hittat en byrå. Eller en spegelbyrå. Jätte snygg. jag skulle vilja byta ut min fula byrå som jag har i hallen. Speciellt nu när jag ska göra lite fint där. Den skulle passa perfekt. OM den nu finns kvar. Jag mejlade henne innan idag och hon har inte svarat. Det var en vecka sen hon la ut annonsen och det finns en stor risk att den redan är såld tror jag, men vi får se. Jag ska ringa i morgon när jag vaknar.

www.Konstiga.blogg.se

Sthlm-LDN

Jag håller på och gör om lite hemma. Speciellt i hallen. Den är få ful och opersonlig. Köpte tyg för länge sen som jag tänkt sätta upp som jag fortfarande inte gjort. Men nu är mamma lite engagerad också så då kanske jag får tummen ur röven. Sen har jag en spegelvägg som aldrig har varit uppsatt. Det ska vara 6 speglar men det är ganska stor risk att någon spegel gått sönder. har lite planer på att sätta upp de på mina garderobsdörrar, för att hallen ska lite större ut. Nu är den bara avlång och vit. Så det kanske kommer att göras nästa helg.

Min mamma fyller snart år och jag ock min lillebror håller på kollar efter en ny bil till henne. En liten bensinsnål bil. Först tänkte vi köpa den till henne men det kommer kosta mycket pengar. Det kanske räcker med att vi hittar den och sen att hon själv betalar den. Men så kom jag på en annan sak.camden 
När jag åkte till London för någon månad sen var hon väldigt avis och ville att hon och jag skulle åka dit. Och när
jag var där så kom jag på mig själv att tänka på att här skulle mamma varit med. Detta hade hon gillat. Så nu tittar jag efter billiga flyg till London. Samma sak här. Det kostar förmodligen massa men om jag och min lillebror lägger ihop och sen att vi snackar med mamma så kanske hon också kan vara med och betala. Annars är det omöjligt. Hon fyller 45. Det skulle vara kul att ge henne något större än vanligt. Hon har hjälpt mig en massa den senaste tiden och nu när både jag och min lillebror har mer pengar så hade det varit lite kul tycker jag.
Hittade Hostel i Camden. Där hade ju varit det perfekta stället att bo på. Camden va ju absolut det bästa av hela London enligt mig. Så jag skulle kunna tänka mig att betala lite mer för att bo där. Så mycket olika folk,
camden
mest med lite alternativ klädsel. Mycket mycket saker att köpa och det var rätt så billigt. Underbart. Det var där jag köpte min väska och vatten-kulorna. Massa snygga skor och kläder.

Dessutom så har jag lite koll på att det är lite fest i Sthlm den 8 augusti (080808) Stockholms dag..=) Så om vi tar bilen upp dit, är där någon dag och sen åker vidare därifrån så tar vi 2 flugor i en smäll. För det skulle vara härligt att komma upp till Sthlm lite detta året. Speciellt då den 8 aug när de händer lite där uppe. Skulle inte det vara perfekt? Och sen komma hem lagom till malmöfestivalen..
Skulle det inte vara en perfekt resa?


www.Konstiga.blogg.se

Movie Weekend

Idag har jag bullrat upp med filmer och godis inför helgen. Ska kanske t.o.m till systemet i morgon och bullra upp med lite vin. =) Jag är så trött, ska snart iväg och köra tidningar. Tänkte sätta på en film först. En som jag faktiskt köpte. Marie Antoinette (eller hur hennes namn nu stavas) Kirsten Dunst är med i den och den har blivit lite en favorit. Gillar henne starkt som skådis. Så jag har bestämt att försöka samla många av hennes filmer. Precis som jag gör med John Travolta. För de två är ju bäst.

För visst är hon het?

www.Konstiga.blogg.se

Marknad i byn

Det är marknad i byn. Idag och i morgon. Jag jobbar båda dagarna. Lite trist.  Är inte så jätte stort fan av marknader men det är lite trevligt ändå. Speciellt när man har lite pengar att spendera. Kom hem idag vid 22.30. Gick en snabb runda bland stånden. Letade faktiskt efter en. H. Han har ett stånd. HAHA.. Stånd.. ja, haha.. Ett stånd med hästsaker. Men jag hittade inte honom eller hans stånd. HAHA.. fan vad jag är rolig idag då.  Så jag gick en väldigt snabb runda. Alla höll på att stänga.

Nu ska jag käka en glass och glo lite på TV innan det är dax att sticka ner till jobbet.

Amy Macdonald på HÖG musik.

Hoppas att alla ståndägare har gått och lagt sig och inte stör mig i mitt arbete.

Glass i stora lass

hemglassbilen

Träffade föresten på hemglassbilen på jobbet. köpte lite småglassar.
Det är första gången som jag köper glass från glassbilen. Där jag växte upp kom bara glassbilen när den hade kört vilse. Alltså ca 3 ggr på hela min uppväxt, så det är nästan lite exotiskt för mig.. =)

Hetsig början på dagen

Har inte startat datan på typ 2 dagar. Inte orkat. Har inte haft något intresse alls.

Dagen idag började igår. Jag städade hela lägenheten. Ganska ordentligt dessutom. Skura golv, badrum, kök... För idag (i morse) skulle det in folk i min lägenhet och högtrycks spruta avloppet. På lappen vi fick i brevlådan kommer de mellan 8.30-16.00. Perfekt. Då vet jag!
Så först städade jag massa. Speciellt då inne i badrummet och i köket under diskbänken. Dryg som jag är så höll jag på hela dagen igår och dessutom på morgonen efter tidningarna. Men det blev jävligt bra. Har nu bara massa tvätt som ska vikas och läggas in och lite sånt. Finns såklart mycket mer. Ska organisera lite, det måste bli lättare att städa. Opererade min damsugare dessutom, så nu suger den igen.
De kom vid 11 och lämnade en odör av avlopps lukt efter sig. Vet inte varför, men det luktar fortfarande lite tycker jag. Snabbt gick det iallafall. Sen lyckades jag faktiskt somna om..=)
Vaknade vid 14.00.
Gick upp 14.30.
Nä, nu ljög jag. förmodligen vid 14.45. Stress.
Upptäcker att jag inte har någon ström i lägenheten. Inga lampor funkar men kylen funkar. orkar inte bry mig, rusar runt och klär på mig. hör någon i trappan. Det är min granne. Frågar henne om hon har ström. Ja, det har hon. Det är bara jag som inte har ström. Ringer fastighetsskötaren påvägen ut. Han säger att jag borde kolla propparna, då var jag redan i bilen.
köpte iallafall proppar påvägen hem från jobbet. Visste inte vilja jag skulle ha så jag köpte några av varje. Kom hem, fortfarande mörkt. Började tillslut felsöka bland propparna, inte det lättade för en kortis som jag. Nådde knappt. Ringde min lillebror som var påväg hit. Men han var så långsam så tillslut gick jag ut igen och försökte. Då hittade jag vilken det var som var sönder. Underbart med ström.
Så nu har jag startat datan, kollat runder lite och snart ska jag försöka käka lite. Är inte hungrig men annars blir ja det väl på rundan. Ska ju vara vaken i typ 6 timmar till.


Det är över nu..

Då var det över. Min månad av helvete är slut. Orkar inte ta upp vad som hände.
Men det är över nu.
Så skönt.

Mitt liv är på play igen och det känns nästan som innan. =)


RSS 2.0