Summering av 2008

Detta året har varit ett väldigt trist år. Ingenting särskilt spännande har hänt men jag ser de som mitt år att ladda upp. Ett år att bara existera i, gå igenom för att kunna utvecklas nästa år.
Tänkte  lite snabbt skriva ner vad som hänt, de går nog ganska snabbt för de är inte så mycket.


Hade en fling med en ur tråkig kille i januari. Pelle, Palle, Padde, Paul..? what ever his name was. Han ville träffa den "rätta" och jag är mer sån som vill ha lite kul och sen kanske se vart de leder. Iallafall så tröttnade jag innan de ens hann börja och blev ganska förvånad över att jag inte reflekterade mer över honom.

I februari började en resa till London planeras och man skulle spara pengar. Men jag är inte bra på att spara pengar så i Maj när vi åkte så togs allting från en och samma lön. Men det gick bra ändå. Eve, Louise, Rebecka och jag åkte. London var en väldigt häftig stad och jag vill gärna åka dit igen. Men kanske med någon annan. Vi ville göra lite olika saker och det blev lite sura miner och en del tjafs Men vi delade på oss lite. De ville gå över alla broar bara för att och det ville inte jag så jag gick själv in till ett mysigt litet torg, köpte mig lite vykort, en penna och ekologiskt vatten och satte mig ner för att skriva lite kort och titta på allt folk. Det var nog min bästa dag i London. Jag gick lite runt torget och kollade i affärer. Köpte en lila palestinasjal och nagellack och senare på kvällen tog jag subway till vår gata och mötte upp de andra.
När vi kom till sverige var alla ganska irriterande på varandra men det gick över för vi jobbade alla på samma jobb och några månader senare började även Rebecka där. Och hon och jag jobbade tillsammans. Trodde att det skulle bli problem för vi kände inte varandra så bra innan LDN och knappast bättre efter men det gick jätte bra. Iallafall efter lite revir markerande i början.

Ja, jag jobbade kvar inom hemtjänsten hela jävla året men sa nyss upp mig.
Vill plugga och kom t.o.m. in på psykologin men väljer New Age istället. Boken på psykologin var på engelska och jag känner mig verkligen inte så taggad att jag känner att jag kommer tycka att det är särskilt kul länge.
Men de va inte en dag för sent att sluta och dagarna innan min sista dag så dog min favorit vårdtagare. Min vän. Det var inte särskilt väntat även om det alltid är det i de där jävla jobbet. Det var jobbigt när Rebecka berättade det, lite avsides från de andra. Men mitt liv går vidare. Hade fått en lapp i mitt fack om att hennes anhöriga ville att jag skulle ringa upp och det gjorde jag. Jag kände de väl och de ville tacka mig för allt. Speciellt de sista dagarna när hon var så sjuk och jag hade hållit de uppdaterade hela tiden.
Fick en tavla som minne. En tavla som jag och hon hade kommit överens om att jag skulle få redan innan hon gick bort. Och hon skulle få ett collage med bilder på henne som jag tog i somras. Men kollaget var inte färdigt, är fortf inte. Men jag ska göra klart det och sen ge de till hennes anhöriga. De ville ha det.
Så snart ska jag på begravning igen.
Men annars har folk runtomkring mig undvikit att dö detta året.

Har kontakt med Johan igen. Han hörde äntligen av sig i februari men de va nog inte framåt sommaren som de började kännas ok att träffa honom. De va då de började kännas som innan. Och nu känns det helt bra. Det är inte längre bara jag som hör av mig och håller igång allting. Utan faktiskt han med.Inför nästa år har jag fullt med förväntningar.
Jag läste någonstans att 1009 kommer bli ett år där man ska spara, inte byta jobb och ligga lågt.
Inte bli ett särskilt kul år men stadigt.
Men så ska inte mitt år bli. Jag kommer vara fattig, men jag kommer läsa. Utvecklas och lära mig något nytt.  2009 ska bli mitt år där jag gör vad jag vill när jag vill utan att riktigt tänka efter så jävla mycket som jag brukar göra. Mer spontan och våga ta lite risker.
Jag ska bli mer social och inte bara stänga in mig i lägenheten med svarta gardiner.

Nyårslöften kommer jag inte ha.
Men jag ska börja lita på mig själv. Min intuition
Göra sånt jag vill för att jag vill det och inte för att andra vill det.
Lära mig säga nej.

Jag hoppas att det blir ett bra år..

Förra årets sammanfattning GOTT NYTT ÅR!

"Det är bara genom dimmor som jag går. Det är alltid dagen efter. Och nästan alltid lika långt till vår."

Jag är fortfarande helt förkyld och har inte gjort något vettigt alls idag.
Har inte pratat med någon för jag är helt hes och får lätt hosta sent på kvällen och när jag vaknar.
Inte alls kul såhär dagen före nyår. Och när jag tänker efter så vet jag att jag ofta är ganska sjuk på nyår av någon anledning. Var ett tag sen nu men det var inte osannolikt att jag fick maginfluensa eller något annat jobbigt just på nyår. Och detta året verkar nästan bli ett sånt nyår.
Ganska ok, för jag har inte några direkta planer och skulle inte ha något emot att vara hemma i värmen i morgon. Kanske köra in till Lund vid 12 slaget för att titta på fyrverkeri och önska gott nytt år. Jag vet att Louise och Rebecka ska jobba i morgon och Rebecka ska jobba ända till 12. Men jag skulle kunna möta upp de där inne en stund och sen köra hem igen.  Just bara för att.
Men de verkar som om bönderna här på torget tror att det är nyår idag för fan vad det har smällt raketer här ikväll.
Tur att Pucko bor hos mamma några dagar. Annars hade han sprungit omkring som en idiot just nu.

Men jag har faktiskt börjat på en sak. En sak som jag på sätt och vis ska ge bort hade jag tänkt.
Men jag tog en paus i det nu, blev lite varmt...
Bara den är klar tills helgen så är det lugnt..=)

Ola Magnell är det som spelas idagKliff, såklart!

"Kanske är det något i din kaffemugg. Eller nåt i blicken under din teaterlugg."

Sista dagen på Lund jobbet i söndags. Jag har nog inte riktigt förstått att jag har slutat än. Precis som att jag inte kan ta in att jag inte ska dit något mer. Men jag tror att det kommer om några dagar när jag märker att jag är ledig och inte alls snart ska in och jobba igen. Fick många kramar och fina ord. Tulpaner av en också. Känns väldigt bra att man var omtyckt och uppskattad.
Men det känns helt ok. Ganska bra faktiskt och fast jag har använt nästan hela måndagen till att sova ikapp så känner jag mig lite friare än vanligt. I morgon (eller idag som de är för er vanliga personer) så ska jag städa. Har så mycket att göra innan jag kan sätta igång med det jag vill göra.

Annars har jag även spenderat lite av min dag på att lyssna på musik som jag lyssnade på för länge länge sen. Fortfarande väldigt bra såklart och jag kan fortfarande alla texterna. Martin Svensson med albumet pojkdrömmar är faktiskt en liten favorit. Trots hans meshet. Men några rader här och där av hans texter har blivit oförglömliga genom åren. Jag samlar på mig sånt. Rader jag gillar ut musiktexter.  Och det är väldigt spännande att nu många år senare lyssna på samma låt och ha en helt annan bild av vad den handlar om. Förstå den mycket bättre. Lyssna mellan raderna. Jag älskar det.

Har inte riktigt bestämt mig för var jag ska ha hennes  tavla än. Vill glasa in den också. Sen fick jag lite andra saker i julas till lägenheten som jag vill få upp också. Men nu är det ingen stress. Jag har faktiskt tid nu. Jag kommer ha tid för allt jag vill göra. Åhh..det är så skönt när jag tänker efter.
2009 kommer bli ett underbart år. Det är jag helt säker på.

Ögon


Din tunga i min mun blir tung gymnastik

"Ditt liv är mystiskt magiskt som i en pjäs.
kom intill jag har ett manus, sitt ner och läs.
Var inte så dramatisk, mer erotik.
Din tunga i min mun blir tung gymnastik."

Jag vet hans hemlighet

Jag har löst det.
Jag vet nu hans hemlighet.
Han är lite blyg och blir ganska lätt generad. Men egentligen inte. Men med så mycket annat så pratar han runt om det. Pratar i tungor och använder synonymer för sex. Jag tror att jag lockade ut han lite mer igår men när jag hade han i telefon så kändes han direkt som någon annan nästan. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Det kändes som om han var två personer lite. En när han lite bekvämt kan skicka iväg ett sms och en annan när han måste säga det till mig i telefon. Kanske är de det som gör de ännu bättre. Att han är lite smyg blyg, den bästa sorten. Jag gillar det. Och det gör att jag ännu mer vill höra han säga de. Höra han säga alla saker som han smidigt skickade i väg i ord. Och det förklarar varför han inte en enda gång ringde upp mig eller bad mig ringa honom. Något som hade gjort det hela lite smidigare och ja, lite mer sexigt..
Så jag tror att han är lite smyg blyg men ändå väldigt dominerande när isen är bruten. När man kommer över den gränsen.

Och det betyder ju att han kommer vara helt underbar i sängen. Lite hårdhänt men samtidigt väldigt omtänksam. En helt underbar kombination.. =)

Syndiga sms och upphetsande ord

En väldigt spännande natt som gjorde att den här dagen blev lite bättre.
Och nu får vi se hur lång tid de tar innan äventyret börjar på riktigt..=)


Lite fucked up just nu

Jag är så jävla dum. Jag hatar de där jävla jobbet. För jag håller inte avstånd. Jag är för nära vissa av mina vårdtagare och blir alldeles för personligt engagerade i dom.
Man ska självklart vara engagerad och vänlig och bry sig. Men jag ser de som mina kompisar, jag är alldeles för nära och de ska vi inte vara. De får vi inte vara. Men jag är de och jag märkte verkligen hur nära idag..

Så det är lite fucked up just nu..

I MINNET DU LEVER, DU FINNS ALLTID KVAR
I MINNET VI SER DIG, PRECIS SOM DU VAR  

Annars var mina cupcakes väldigt populära idag. Och jag fick presenter. En bok om chokladdesserter, en stor exklusiv bok som dessutom var inriktad på muffins och sen fick jag silikon-muffins-formar som var formade som hjärtan. Jätte gulligt..=)

I morgon är sista dagen och om de inte var för att det är gigantiskt storhelgs OB och att jag ska möta upp hennes son så skulle jag inte åkt dit. Då skulle jag stannat hemma, käkat vitlök och tyckt synd om mig själv hela dagen.

Bu hu..

Jag är jätte förkyld och helt täppt i näsan.Ganska jobbigt för jag glömmer bort att jag måste andas med munnen.Något jag annars sällan gör tydligen.För helt plötsligt får jag lite andnöd och måste då påminna mig själv om att öppna munnen så jag kan andas.
Har min sista helg nu i helgen på Lund jobbet och jag har ju bakat så jag vill dit.Men de känns en aning själviskt att åka dit för att jag vill säga hejdå. För de är ju knappast bra för personalen eller vårdtagarna om jag smittar dom.
Vi får se i morgon när jag vaknar hur de känns då.

Känns väldigt intressant att läsa om min andnöd och förkylning va?
Ha ha.. Jag får väl hoppas att jag drömmer något spännande i natt som jag kan skriva om i morgon..=)

Cupcakes for work

Cupcakesen är färdiga. Och pyntade.
Det blev ljusgrön frosting som är gjord som maräng och sen gjorde jag ett hjärta av sockerpastan som får ligga på och sen lite blomströssel och silverkulor. Kanske en aning för mycket. Om det nu kan bli det.
Gjorde så att Eve också får en. Annars är de bara vi på kvällen som får njuta. Testade att göra mini cupcakes i is-chokladformar som var formade som ett hjärta. Väldigt gulligt och det funkade väldigt bra. Men sån tid de skulle ta. Och så är de typ 30 pers så nej. Jag kommer nog köpa några kakor bara. Eller lite frukt. För jag kan tänka mig att många är helt trötta på massa choklad och godis nu efter jul. Och frukten brukar vara väldigt populär där inne. Lite vattenmelon och lite andra annorlunda frukter och inte bara äpple och clementiner.
Men vi får se. Isåfall ställer jag dit de på söndag. Min sista dag..  Och det känns helt ok. Det känns skönt och avslutat.

Skulle ta foto på dom, för de är så fina. Men självklart är inte batterierna laddade då. Så vi får se i morgon innan jag ska iväg eller när jag kommer hem från tidningarna om jag kommer ihåg de då.
Och min nya hushållsassistent är helt underbar. Den är fin och vispar helt perfekt..=)

Nu ska jag duscha och sen jobba..=)

ERROR


Hemma igen

Nu är jag hemma från mamma och allt julandet.
Det var en väldigt mysig julafton och jag har nästan fått allting jag önskade mig.
Men jag kom på att jag föredrar att ge bort än att få.
Att gå och planera mammas julklapp. köpa den och sen slå in och ge den till henne var mycket bättre än att öppna alla mina julklappar hon hade köpt till mig. Jag älskar de där med överraskningar och allt runt omkring.
Och när man hittar något så bra, så passande så är det så roligt att se mammas min när hon förstår vad det är.
Detta året fick hon ett presentkort på spabehandling i Lund. Ett jätte mysigt ställe med väldigt avslappnande miljö. Jag var ju inne och kollade runder när jag köpte presentkortet. Och nu kan hon välja att göra det till en heldag eller dela upp det i 2-3 behandlingar.
Leo fick prenumeration på BIlsport och biljetter till ELMIA. De har inte släppts än men när de gör de i januari så köper jag de då.

Min bästa julklapp var en hushållsassistent från mamma. En riktigt röd. Jättefin är den. Så nu kommer det bakas mycket här..=)
Och av pappa fick jag tvättmaskin och torktumlare. HEHE.. jävligt härligt. Torktumlaren i mitt hus är sönder.. igen. 3ggr nu och de tar en evighet innan de lagar den. Och jag är väldigt bekväm av mig så det kommer vara helt perfekt att ha det i lägenheten. Jag har platsen i badrummet och min el ingår i hyran, så det kommer bli så bra så.
Fick en liten tjusig dammsugare av mamma också. En röd. Väldigt liten så vi får väl se hur ofta jag måste byta påse men det kommer förhoppningsvis gå lättare att städa nu när man ha en dammsugare som faktiskt suger.

Men nu ska jag nog fixa lite goodbye-cupcakes till mitt jobb i morgon. Så blir det lite varmt här också. För det var fan vad kallt de var här hemma när jag kom hem.

Sen ska jag slappa framför en film och kanske sova någon timme innan det är dax att duscha och jobba i natt.

The Hives & Cyndi Lauper In A Christmas Duel

Årets nya jullåt va? HAGod Jul 


Tidspress

Bakningen är prioriterad ikväll/natt.
Nu är det cupcakes som görs. Vanilj cupcakes (äkta vaniljstång) med en choklad överraskning i mitten och sen någon sorts chokladfrosting och sen måste jag testa att leka lite med sockerpastan som jag köpte. Det är bara ett måste Ska se om jag kan göra små tomteluvor eller lite hjärtan iallafall. Verkar vara snabbt och enkelt.
För jag får planera tiden noga. Har inte slagit in någon julklapp än heller. Ska göra de senare. En del saker ska får jag slå in i morgon hos mamma. För jag har en akut sak jag ska hämta i morgon till mamma.
Sen får vi se hur de blir med städningen. Jag måste sova också. Planerar att vara hos mamma vid 1 i morgon. Senast 2. Och det är ganska tidigt för mig..=/

Annars var det en riktigt kaotisk dag på jobbet i lund. Allt hände och vi stressade runt som fan.
Men en av mina favorit tanter sa till mig:
- "Första gången jag träffade dig så var det något bekant om dig. Jag kunde inte komma på vad men sen kom jag på det. Det var dina ögon. Min favorit docka när jag var liten hade ögon som påminner om dina. Och det var en sån docka dom blundade. Så du påminner om min lilla docka." sa hon och log med hela ansiktet. Det lät mycket bättre när hon sa det.
Väldigt gulligt tycker jag. För jag tog de som en komplimang Men i eftertanke. En docka?? Jag har dessutom lite fobi för stirrande dockor sen jag såg onda dockan i alldeles för ung ålder. Om det är någon film som gjort att jag fått mardrömmar är det den och jurtjyrkogården.  När de onda/döda barnet ligger under sängen och skär fotsenan av pappan. Den scenen är riktigt hemsk och än idag kan jag nojja mig för det. Men trots det har jag sett den filmen många många ggr. (som kanske märks)

Nä, nu ska jag fortsätta och se om det kanske går något juligt på TV som kan stå på i bakgrunden. Annars blir det julradio..=)

Jag blottar mig lite, ena foten typ..

Hon stod och väntade på att han skulle titta åt hennes håll, se henne. Hon stod på avstånd och iakttog honom. Hans rörelser, hans kroppsspråk, hans händer.
Samma händer som hon så länge har fantiserat om skulle röra vid henne. Samma händer som hon så innerligt önskar skulle smeka hennes bröst. Och i natt hade hon en ganska urringad tröja, just bara för hans skull. Men om han inte snart tittade åt hennes håll så skulle hon vara tvungen att gå och han skulle missa det hon så desperat försökte visa honom.
Hon gjorde ett sista försök att fånga hans uppmärksamhet och få ögonkontakt med honom, men misslyckades. Men hon är säker på att han kände hennes sökande blick i ögonvrån. Kände hennes längtan på oändliga avstånd, för hon försökte inte dölja vad hon ville för honom. 
Och när han stod där en bit ifrån henne på samma ställe där de hade stått så nära varandra några månader tidigare så kändes inte hennes fantasier så omöjligt ändå.Mer?

"Under ytan, kan en god själ förgås.."

Jag ska öppna dina vägars väg så du inte hittar hem
Och öppna dina lustar som ska fyllas av vätska i ditt undre
Ska få dig att nå ditt mål till bergets ända då vet du att allt kan hända
Det är jag som är nyckelnt till ditt mål i lustens spår

* * *

Det var jag som höll i din ömma kropp som fylldes av hopp.
När jag tog din famn runt din barm så kom du ihåg hur det kunde vara att känna och smärta runt din famn.När vi bytte våra vätskor kom floden från niagara kännas verklig som nangijala där vi alltid fick känna på våra hudar.
När vi låg bjöda i sked och hörde att du kved
utmattad av styrka låg du där som en sandskulptur och tog emot vattnet som drog ut dig havs för att vänta tills du kommer upp i en annan strand i en annans mans land.


- Hetingen

Once and again, and again, and again..

I natt hade jag ännu en av mina intensiva drömmar.
Men jag minns inte så mycket detaljer denna gången. Kanske för att jag har väntat hela dagen innan jag skev ner den.
Jag kommer ihåg kyssar mot min hals, ett fast tag och en känsla av nervositet och trygghet samtidigt.
Behöver inte närmare analys alls. Vet vad den betyder och varför.Fick ännu en grej som jag köpt via tradera. En svart och lila palestinasjal.
Nu är det bara en sak som inte kommit än, trodde att den skulle komma i dag men icke.
Det är en väska som är formad som en converce sko. Ganska häftig men jag har egentligen ingen aning om när jag kommer kunna använda den.
Men jag fick den väldigt billigt och jag vill gärna bli sån som sminkar upp mig lite igen. Inte för att jag någonsin sminkat mig särskilt mycket men lite mer än nu. Kajal runt ögonen iallafall. Nu är det bara maskara och vissa dagar inget alls. Och sen vill jag bli mer social igen. Komma ut lite mer, träffa lite mer folk. Iallafall träffa mina kompisar lite mer.
Och nu har jag ju inte en anledning att låta bli längre.
Men först ska jag gå i ide lite. Bara vara för mig själv. Men sen är det dax. Saknar de sociala.

Kaos

Jag har ganska länge varit borta med en sak. Det är en liten kista 30x20x20cm stor så de är inget som bara råkar försvinna. Men den har iallafall varit borta ganska länge och den är full med alla mina pärlor, nålar, trådar.
Jag har letat efter den ibland, utan att hittat den såklart men nu ikväll efter mitt knäck och kola görande så skulle jag pyssla lite med det.
Och när jag satt där på golvet och rotade i ett av mina skåp (som jag letat i många ggr förr) så bara slog det mig och jag visste direkt var den var. Jag gick ut i hallen och öppnade ena garderobsdörren som jag för ett tag sen städade och organiserade och där var den.
Precis där den borde vara.
Ja, så går det när man försöker vara duktig och organisera alla sina prylar som bara ligger överallt och är i vägen.

Men nu är den hittat och mitt pyssel kan börja..=)

knäck & kola

Jag har gjort en omgång knäck och en omgång kola. Men de blev så lite kola så jag gjorde en omgång till. En dubbel. Det är ju så enkelt att koka ihop. Det som tar tid och de som är tråkigt är att plasta in dom sen- Det tar lite tid. Ungefär lika lång tid de tar att skala de skollade mandlarna. Jag ska försöka mig på att göra sånna brända mandlar som de har på marknader också. De är ju så goda. Speciellt när de är varma så jag ska testa att göra några stycken ikväll och om det blir bra ska jag göra fler en på julafton.  Så de är varma och nya då.

Sen om jag orkar och pallar ska jag göra lite cupcakes. Åtminstone testa att göra lite dekorationer av sockerpastan.
Så ser min söndagskväll ut.

psst..

Jag söker efter ett äventyr, lite spänning..


Ångat mig

Nä, jag ångrade mig. Jag ska inte iväg och köpa något mer. Vet ju inte riktigt vad så det känns lite onödigt. Bara försöker fly hemifrån för att jag har så mycket som jag måste fixa här. Städa och baka och allt. Så jag stannar hemma och gör det jag behöver göra.
Och om jag kommer på något som jag vill köpa mer så kan jag köra in till lund tidigare innan jobbet och köpa det då på måndag eller tisdag.

Så nu ska jag istället hitta mina myskläder och samla ihop resten av smutstvätten och börja tvätta. Hoppas inte att någon annan har bokat tvättstugan. I¨såfall får jag vänta tills efter kl 19.


FAN

Jaha.. Jag har fortfarande inte fått boken Om jag kunde drömma, för den var slut där jag beställde den ifrån och nu finns filmen väldigt tillgänglig.
Jävla skit.
Nu handlar det om självdisiplin och det har jag inte särskilt mycket av. Brukar göra de jag vill, när jag vill de.

Ska iväg snart och se om jag ska köpa någon sista julklapp till någon.
Ringde Emilia och bad hon köpa en sak till mig som bara finns i en affär där hon är just nu. Hoppas att hon hittar de, så slipper jag köra hela långa vägen dit bara för det.

Webradio kanalen Gimme Indie är på. Min favorit. Den och 19Åttiotalet..

Nu måste jag hitta kläder. Min plan var att vara ute i bilen vid 16..Om 10 min alltså.

Loveletter

Jag skulle kunna berätta för dig i timmar om hur vacker du är.
Pilla dig lätt i håret och göra cirklar med mitt finger.
Kyssa varenda millimeter av dina läppar och somna tätt intill dig när det börjar bli morgon.

Jag skulle vilja att du mötte min blick i ett rum fullt med främlingar.
Att du får min tid att stanna samtidigt som du viskar i mitt öra.
Du tar mig med på dina hemliga äventyr i fantasin.

Jag skulle önska att du ser mig även de gånger som jag försöker vara osynlig.
Att du kunde läsa mina tankar ibland.
Känna dina andetag bli ett med mina.


Anna Ternheim - What have I done?Jag har aldrig varit särskilt inlyssnad på henne men den här låten och de introt är ju bara helt underbart.

"I hope you feel the way I do
I hope you give yourself up too
I'm damned to feel the way I do
What have I done
to fall so hard
for you"

Trauma Treatment

Vi fick julklapp från mitt ena jobb. Väldigt trevligt och det var handdukar.
Och det passade helt utmärkt nu när jag igår slängde mina sista handdukar i tvätten utan att tvätta något. Ligger så långt efter med sånt.
Men nu hade jag de här nya som jag slet upp och de va två stora. trodde att de skulle vara en mellan och två små. Vet inte varför. Kanske för att jag sist fick de när någon gav mig handdukar i julklapp. Men två stora passade ju helt bra. Önskade mig stora badlakan av mamma i julklapp tidigare idag. Men det kan man väl knappast få för mycket av?
Men nu sitter jag och funderar om att man kanske skulle ha tvättat de här nya en gång innan man använda dom..?
Spelar ingen roll nu för torr har jag ju blivit ändå.

Honung och Vanilj doftade duschtvål är det bästa som finns. Man doftar så gott..=)

Har inget att dricka hemma så nu dricker jag det äckliga kommunal vattnet. Det var de eller vin från någon helg sen som fortfarande ligger i kylen. Och jag känner inte riktigt för vin. Min mjölk är slut. Och inte ens någon äcklig saft har jag hemma. och självklart är jag bara för de törstig heeeela tiden.

Nu ger jag upp och ska efterbehandla mitt hår med trauma treatment innan jag lägger mig ner.

Don´t let me go tonight

Jag ville inte åka till jobbet i natt.
Jag var så trött och ville bara vända mig om och somna om igen.
Men de funkade ju inte så jag masade mig upp och ut i kylan. Drygt och långsamt gick de. Men sen blev jag lite glad. Jag fick en julklapp av en abonnent, vår favorit abonnent. Det var en Aladdin ask. Så lycklig så jag slet upp den direkt och tog min favorit bit. Trippelnöt. Det är ju så totalt godast.
Sen gick de lite lättare att jobba.
För det är ju så. Choklad gör en lycklig.

Jag har tyvärr fortfarande inte julpyntat. Har lite planer på att bara sätta upp lite julstakar och strunta i resten. Blir inte så mycket att ta ner efteråt heller. Mina röda väggar gör det ganska juligt ändå.
I helgen när jag är ledig så ska jag julbaka. Knäck, lussebullar, cupcakes, kola och allt annat gott som jag kommer på. Det är min del av julmaten. Bakandet. Det roliga och goda..=)

Och just det. Mammas stora julklapp är inhandlad. Så bra den är och jag är faktiskt lite avis. =/ Jag vill ha den själv.

Ska sticka in i duschen nu så jag kan lägga mig ner och fortsätta sova snart.

Natti natti..

Jordbävning i sängen

Skakningarna eller vibrationerna som jag kände i min säng i morse har nu fått en förklaring. Och jag vet nu att det var på riktigt och varken inbillning eller dröm.
Det var ett jordskalv eller jordbävning som de också kallar det.

Lite spännande ändå..( ? )

Jag är helt säker på att min säng nyss skakade. Eller inte skakade, nästan vibrerade. Att någon tryckte ner bäddmadrassen flera gånger så att hela sängen hoppade. Först trodde jag att de va Pucko som kliade sig kraftigt eller att något stort körde förbi där ute, men sen insåg jag att de va för kraftfullt och när jag reagerade så hade de redan slutat.
Jävligt läskigt, men jag känner mig inte speciellt rädd.
Sen direkt ca 20 sekunder senare så har jag redan intalat mig själv att jag kanske råkade somna eller att jag var i de där stadiet mellan dröm och vaken. Men jag var väl vaken? Jag tittade ju på film.

Och nu, några minuter senare så är jag inte ens säker på att det hände alls.. (?)

Fina ord
Ebba och Didrik
Åhh.. Jag älskade Ebba och Didrik när jag var liten.Och denna dansen kunde man i sömnen.
Hela serien har en väldigt speciell stämning.
Helt underbart.

"Are you calling me darling?"

Sista dagen i morgon på min jobbiga jobbvecka. Sen är jag ledig två dagar och då ska jag sova och julpynta. Möjligen åka iväg och handla lite julklappar eller träffa Johan och Viktor för att bara vara. Men förmodligen har Johan glömt att ringa honom och berätta att vi har gjort planer så vi får väl se hur det blir.
Jag skulle vilja baka också. Både lussebullar och cupcakes. Har köpt sockerpasta nu som jag kan lära mig att leka med. Röd och grön färg, perfekt till julen. Köpte svarta muffinsformar och silver glitter också.

Jag ska faktiskt försöka se om man kan göra mini cupcakes. För isåfall ska jag göra sådana och ta med till mitt jobb till de på dagen då jag slutar. Pallar inte stå och göra sådana stora till alla. Men till de på kvällen kommer jag göra. Sista helgen jag jobbar (nästa helg jag jobbar) på lördagen, för Rebecka ska inte jobba på söndagen.
Får kanske köpa is-chokladformar..? De borde väl funka helt perfekt.

Nu ska jag sova.


The Ting Tings - That's Not My NameSkön låt. Men det finns ingen som glömmer mitt namn..=)

Sova it is

Så trött och öm i hela kroppen.
Igår var vi en för lite på kvällen och de hade ingen lust att beordra in någon så vi fick springa omkring och stressa sönder oss. Jag fick så otroligt ont i nacken av att jag hela tiden stressade och gick och spände mig.
Sen idag skulle de ha mat (något liknande julbord) och min chef tyckte att jag skulle komma in fast att jag inte börjar jobba så tidigt så kl 13.00 var jag där. Och jobbade till 22.30.
Kom hem för ett tag sen, snackade lite med Antonio på msn men jag är så trött så jag tror att han blev ganska irriterad på mig.. =/

Nu planerar jag att lägga mig ner och verkligen försöka vakna av min klocka som ringer vid 2. Har försovit mig till tidningarna 2 dagar i rad nu, men de har bara ringt och väckt mig en gång.
Just de, de hade julbord idag med. Men där var jag ju inte för jag var ju i lund.

Så skönt att jag slutar där i Lund snart. 9 arbetsdagar kvar.

Ledig i morgon och jag ska sova heeeela dagen tills jag vaknar av mig själv. Sen ska jag julpynta.

Och oooooooooooooooooooh.. Jag kom in. =)

A N T A G E N

Psykologi: Översiktskurs
15hp, Dagtid, Halvfart (50%)
Fristående kurs
Internetbaserad distansunderv
Lunds universitet,
Lund


BG-12,50


Antagen


156


JAG HAR KOMMIT IN!!!

Det står ju Antagen. Då borde de ju betyda att jag har kommit in. Eller hur???
Det är antagningsresultat efter urval 1. Vad det nu kan tänkas betyda men jag hoppas det betyder att jag har kommit in och att det är helt säkert och inte ändras på något senare.

AHHHHHHHHHHH.. Jag känner mig väldigt lycklig just nu.
Helt underbart.
Känner mig lite sådär skönt oslagbar.


Ännu en märklig dröm

Har nyss vaknat för sista gången. Vaknade till lite då och då sen kl 10 men tvingade mig själv att sova lite till.
Men nu ringde Johan för ett tag sen och de är inte lönt att försöka sova 30 min till. Bara väldigt onödigt och detta är den tiden som jag alltid önskar att jag ska gå upp. Då man har gott om tid innan man ska köra iväg. Känner lite att man har för mycket tid, vad ska man göra?
Men jag ska faktiskt även idag försöka käka lite frukost

Jag hade en ganska intressant dröm i natt.
Jag drömde att jag var i ett stort ganska mörkt förfallet hus där massa andra också var. De bodde där och jobbade där.
Jag var där med någon jag inte kommer ihåg för att spå mig. 2 ggr var jag där innan jag valde att gå till en annan i huset som skulle spå min framtid. Hon var snäll men märklig och jag drack rödvin med henne.
Vi bytte rum någon gång innan hon skulle börja och jag satt i morgonrock och frös lite. Fick massa kuddar.
Sen bytte vi rum igen och hon öppnade en dörr i det nya rummet där hon hade en samling av massa ädelstenar. Slipade och oslipade. Stora och små kluster. Hon visade mig runt och jag var helt fascinerad av det. Hon stod bakom mig och höll om mina axlar. Lite stolt.

Sen måste jag ha vaknat för jag minns inte vad hon spådde om mig. Eller så drömde jag det och glömde när jag vaknade. De 2 första gångerna jag var i huset var också för att spå mig eller något liknande. Men jag minns inte heller vad de sa till mig då.
Ganska märkligt och intressant. Men nu har jag skrivit ner de så jag ska försöka slå upp vad den kan tänkas betyda när jag kommer hem efter jobbet.

Som alla andra gör

Igår somnade jag faktiskt ungefär när andra brukar somna. Lite över 23. Tyvärr gjorde det att jag vaknade vid 5 och kunde inte somna om. Låg först och förnekade att jag hade vaknat men tillsist var jag tvungen att inse det och gick upp. Pysslade lite stillsamt innan jag gick och la mig i sängen igen för att titta på en serie jag följer.
Några timmar gick och sen bestämde jag mig för att jag skulle äta frukost som alla andra gör. Så jag var tvungen att sticka iväg och köpa frukostmat. För frukost är inget jag brukar äta. Sen åt jag, blev lite trött så jag la mig och tittade lite till på serien och nu är det dax att göra sig i ordning för att sticka till Lund och hämta Louise och Rebecka och sen ska vi till Eve som fyller år idag!!
Det blev ett litet porrspel liknande sanning och konsekvens till henne.
Har ingen aning om hon kommer gilla det eller inte. Det är svårt att köpa något till henne. Vi är väldigt olika och de som jag oftast gillar är inget hon skulle vilja ha. Så det blir lite chansning men förhoppningsvis kanske de kommer fram någongång efter några drinkar.. =)

Städade gjorde jag också igår.
Jag är så jävla kass på att dammsuga så jag kommer vara tvungen att göra det igen senare ikväll. Men nu är det iallafall uppröjt och man kan gå igenom lägenheten utan att behöva hoppa över massa saker.
Julsakerna har inte heller kommit upp riktigt än men de ska fixas senare om jag orkar.

Vart tog de varma vattnet vägen?

Mitt varmvatten är slut.!?!?!
Kan det ens ta slut eller vad är fel?
jag höll på att diska och tänkte att jag tar och diskar fritösen också. Hällde först ner oljan i en flaska men lite kom så klart utanför och sen började jag att diska den så gott man kunde.

För ett tag sen va de rörmokare här och höll på med avloppet i köket och då sa de till mig att jag var tvungen att låta varmvatten rinna i en kvart efter att jag hade diskat för att det var så mycket fett i rören.
Inget jag någonsin tänkt på innan men nu när jag hade diskat fritösen tänkte jag att ja, då gör jag det nu. För om de är någon gång de behövdes så är det väl nu.
Så jag lät vattnet på och jag satte mig vid datan en stund. Knappast 15 min, snarare max 10 min och nu när jag gick tillbaka och skulle diska av ett glas jag hittade så är varmvattnet inte varm längre. Det är någonstans mellan kallt och ljummet.
Varför?
Är det mitt fel?
Jag gick in i badrummet och det var samma sak där.
Jag kan ju knappast ha tagit slut på kommunen varmvatten. Eller hur funkar sånt? Har vi i mitt hus en egen varmvattenberedare som kan ta slut?
I vilket fall är det ju jävligt mycket vatten. Jag har haft långa duschar och diskat innan utan problem.
Är lite nervös nu.. hehe..
Skulle vilja dra igång disk-maskingen. Det är bara kallvatten man använder där men i tvättstugan är de väl varmt? Och jag håller på och tvätta.

Undra om de kan spåra det till mig? Kan jag vänta mig en knackning på dörren och en arg granne som inte kan duscha p.g.a mig nu eller?
Ja, jag är lite paranoid.

HJÄLP!!

Snart är det jul

Har varit iväg och köpt en julstjärna som jag ska hänga i fönstret och Evelinas present och sen julklappen till jobbet.
Det blev sudoku dasspapper, för jag kom på ett så tufft rim till de. Ja, jag gör rim ibland på mina julklappar. Jag tycker att det gör de lite mer trevligare, mer intressant. Dessutom är jag grym på rim. Men de va oftare när jag var yngre. Då hade jag mer tid. Jag är den enda i min familj som gör rim.

Men nu ska jag fortsätta med min städning så att jag kan börja sätta upp alla mina julsaker som skriker att det är dax att komma upp ur lådan.

Jag tycker att julen är såååå mysig..=)


I´m addicted to remember

Det kom till mig, men jag har nog vetat det hela tiden.
Jag har alltid haft svårt för att släppa saker. Tankar, känslor.. Allting bara hänger kvar utan någon större anledning. För vad är egentligen anledningen till att jag faktiskt ibland tvingar mig att minnas?
Det gör ingeting för mig förutom att jag går tillbaka till då. Och varför? Jag är här nu och jag borde inte vara någon annanstans. Det var då och nu är nu.
För det finns ju en anledning till att det hände och jag kan inte få det att bli något som inte var. Det spelar ingen roll hur många gånger jag spelar upp det i tanken. Det slutar alltid på samma sätt.
Men detta jag håller på med förföljer mig överallt
Det gör att jag även idag inte kan släppa saker. Inte kan komma över och gå vidare.
Ibland betyder det ingenting.
ibland är en blick bara en blick och ett samtal bara ord.
Och jag måste nog börja lära mig att man inte ska agera på alla impulser. Att man inte alltid ska göra det som känns bäst just nu.
För man kan inte låta sina impulser styra sitt liv. Det är inte så det är tänkt.
Därför bestämmer jag nu att jag slutar. Jag lägger ner..
Jag ska inte söka upp det, jag ska inte få det att hända.

Det är inte upp till mig längre. Men jag kan inte säga att jag fortf inte hoppas på det. Jag kan inte styra min fantasi. Men jag kan styra mina handlingar och jag styr dom bort.
På mammas dagis

Före jag var på min farmors julfirande så var jag och hälsade på lite på mammas dagis som hon jobbar på. Vi bakade lussebullar med barnen.
Först var jag nog lite blyg, men eftersom så slappnade jag nog av mer och mer.
Och jag fick en kompis direkt. En liten pojke med stora, klara, bruna ögon. Jättesöt var han.
"Moa, får jag sitta brevid dig?"
"Var ska Moa sitta?"
"Jag ska sitta brevid Moa"
Jätte gulligt ju.
Så jag blev poppis direkt.

Jag trodde inte att barn skulle tycka om mig. Varför vet jag inte, har alltid trott att jag inte var någon barnperson precis som att jag inte är någon djurperson. Inte så att jag inte tycker om barn eller djur. Men det brukar inte vara mig djur kommer fram till utan anledning bara för att hälsa. Jag måste locka dom med godis eller springa efter dom och lyfta upp dom med tvång. Förutom min lilla Pucko då, (han älskar mig) eller andra djur vi har haft. Men de känner mig så det är inte samma sak.

Men det var faktiskt jätte kul och jag funderar starkt på att skriva upp mig på barnomsorgens bemanningslistor nu när jag slutar på mitt andra jobb.

Min farmor

Vi var ju hos farmor nu i onsdags. Och hon kände igen mig, tror jag iallafall. Man vet aldrig, för hon försöker dölja sin demens. Sist jag träffade henne, som var väldigt länge sen så var hon arg och bitter. Hon var arg på farfar att han inte sa hejdå i telefonen och att han inte kom när hon ropade.
Denna gången var hon helt annorlunda.
Hon var det jag kallar glad/lycklig dement. Hon satt där och små log hela tiden. Ville inte äta så mycket men var inte arg på någon. Tittade sig lycklig runtomkring med klara ögon.
När vi gick in på hennes rum efter maten så skulle hon vila lite och jag hjälpte henne i säng. Känner mig inte lika borta nu efter att jag jobbat med det. Hon klarade det gansak bra själv. Behövde bara någon att hålla i så hon höll i min hand och var helt förundrad över att jag var så varm.

Det kändes bra att hon inte var så arg längre. Hon var nu mer som hon var innan. 
En liten gullig gumma.

Jag följer julkalendern Stjärnfall & Vinterkyssar
Jag älskar julen och allting runtomkring. Någon sorts kulkalender är ett måste och jag tror att jag hittat den som passar mig här. Förra året gick de något på radion på natten. Några kärringar som tjaffsade eller något sånt. Sen bara slutade den gå. Den var dålig, men de var iallafall något.

Grattis Antonio

Och grattis till Antonio Boncina som fyller år idag, den 2 december.
Antonio som charmade mig i gymnasiet med hans långa kroppsbyggnad, svart goth stil och stora händer. Alltid sittandes med hörlurar och dunkande musik, Innan jag såklart kom och tvingade han att prata med mig..=)
Han var (är) smart, snäll och otroligt vig. (Han kunde sparka upp i taket i korridoren)
Han är en helt underbar kompis som alltid ställde upp, hjälpte till och som man kunde ha långa diskutioner med.
Det är han som är min datanörd, som hjälpte mig många gånger med alla olika problem.
En gång hade jag råkat trycka in något snabbkomando som gjorde att texten blev jätte liten och det var omöjligt att se vad det stod. Då ringde jag Antonio och han guidade mig till rätt ställe för att fixa problemet.

Vi har inte så mycket kontakt nu, men jag anser oss fortfarande som goda vänner.Sovit ikapp

I två dagar jag har i stortsätt bara sovit. Så jag har totalförstört min dygnsrytm (mer än vanligt) och i morgon ska jag sticka till mammas dagis som hon jobbar på för ett litet studiebesök. Vi ska baka med barnen, lussebullar.
Efter det ska jag till Eslöv, till min farmors boende och fira lite jul där.
Vet inte riktigt vad vi ska göra, men de va lite mat och sånt. Anhöriga var välkomna och jag som så sällan har träffat henne sen hon flyttade känner att jag måste dit. Dessutom så är jag ju ledig för en gångs skull så jag har inte någon anledning att inte åka dit.
Pappa, Anna och farfar ska också dit så det kan nog bli lite trevligt.
Jag skulle egentligen ha gjort ett julkort till henne hade jag tänkt, men som sagt har jag bara sovit så inget kort har gjorts. Men jag tror att jag ska göra ett nu efter jag käkat ändå.'

Den bärbara datan har också kommit. 5 veckor, 25 arbetsdagar har det tagit. En jävla tid.
Jag satt lite med den igår. Så härligt det är med en bärbar. Men nu ska jag bara lyckas hitta de där mobila bredbandet som kan vara varsomhelst och sen ska jag skicka tillbaka det.
Ska köpa en nu vid jul.
Så skönt det kommer vara att kunna slänga ut de där databordet som jag har endast för att jag har datan där. Och det kommer bli mer plats och plats är något jag behöver i min lilla lägenhet.
Men tills dess får jag överleva.

Och gissa vad som hände i natt.
Jag går omkring, är helt uppe i mina egna tankar och musiken från radion. Ska upp i ett av mina få trapphus och när jag sliter upp dörren så får jag en liten chock för där ligger en man nästan precis innanför dörren och "sover".
Han måste ha varit vaken för jag har bilen utanför som låter och jag har nyss slitigt upp dörren. Men jag backar ut igen och släpper igen dörren.
Jag vet att det händer då och då på de andra runderna här i byn att de ligger folk i trappupgångarna men det har aldrig hänt på min runda och jag var verkligen inte berädd på det.
Men jag gick därifrån, ringde nattchefen och berättade att de inte hade fått tidning och varför och sen fortsatte jag vidare.
Tyckte lite synd om honom, men han får gärna i fortsätningen ligga i mellanhuset, för där har de ingen tidning.

RSS 2.0