Beställt en bärbar dator

Nu har jag nyss beställt en dator. En bärbar.
Den som jag spanat på i nästan en vecka och som mina datanördskompisarn har sagt varit bra var slut när ja loggade in idag.
Och jag satt och tänkte på de när ja höll på att gå in där. Hoppas den är kvar. Hoppas den fortfarande går att beställa för de priset (det var kampanj på den). Men näää.. självklart. "Varan går inte at beställa, den har utgått" Jag borde ine blivit förvånad.
Men jag ringde Johan för att beklaga mig lite, men sen hittade jag en annan dator för samma pris. Och när ja jämförde den med den datorn jag tänk köpa först så var den nästan exakt likadan. Lite småsaker skilde, men annars va de samma dator. Och 5kr billigare. Men ja läste upp lite för Johan och han tyckte att det lät bra. Och denna gången så väntade jag inte. Jag beställde den direkt. Jag är ganska velig när de gäller sånna här lite större köp. Vill ju inte att de ska bli fel eller att ja lägger ut massa pengar på något som är skit kasst.  För jag vet egentligen inte alls vad det är jag beställt. Jag vet inte om den är bra eller dålig. Jag får bara gå på andras åsikter och omdömme. Men som tur är litar ja på mina vänner.

Ringde folksam och la till en drulleförsäkring på min hemförsäkring också. Ifall något skulle hända med datorn. Ifall ja tappade de i golvet eller om jag råkar spilla på den. Så har jag nu en försäkring som täcker det. Johan, igen som hjälpte mig med det. Han tipsade om att gära så istället. För jag va nästan lite inne på att beställa med deras dataförsäkring för 800:- trots att ja vet att de försäkringarna oftast täcker sånt som man redan har med i garanting. Men bättre än inget tänkte jag. Men drulleförsäkringen va ju mycket bättre. Dessutom täcker den ju mer än bara min dator. 34:- i månaden kostar den. Och det är den ju värd.

Oh, vad spännande...

btw.. det är en Compaq


Oh my Goddess..

idag var och jag handlade lite med min lilla kusin. Vi hade 2 timmar på nova och vi sprang in och ut i massa massa affärer. Det var bl.a. blomjakt. Jag ska på en fest i helgen med grekiskmytologi tema och jag ´har hittat en gudinna som jag ska vara.  Chloris heter hon i grekiskmytologi och i romersk heter hon Flora.
När jag googlar henne står de så här på Wikipedia:

"Flora (latin flos, blomma), är blomstergudinnan i romersk mytologi och gudinna över spannmål och andra nyttiga växter, inklusive vinstockar och fruktträd. Med tiden sågs hon som gudinna över växtligheten och våren motsvarande grekernas Chloris."


Och jag kommer flippa ut på blomtemat gansak rejält.
Jag hade redan en hel del blommor som man ska sätta i håret och sånt och nu idag har jag nog köpt hårblommor för ca 200:-
Kläderna är fortfarande inte riktigt färdiga. Jag testade en väääldigt blommig kjol idag, men de såg ju för fan inte klokt ut. Och jag har bara svarta kläder. Kanske inte riktigt blom-gudinne-aktigt. Men jag kanske är en mörk blomstergud?
För de verkar som om de blir en enkel svart klänning till. Köpte nämligen en sån idag. =) Jag har den på mig nu och den är väldigt mjuk och skön. Kommer ju ha massa blommor överallt så ja kanske kommer undan med svart ändå?? Men ja ska kolla längst inne i garderoben om de finns lite färgade kläder där, men det är väldigt, väldigt  tveksamt. I´m only wearing black.
Sen är de ju bara ännu mer passande att man brukade måla henne med en vinranka i munnen. För jag planerar att dricka en hel del vin..=)


    
 
 

Haha..

Två män och en kvinna.För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol. "Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter."
"Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne." Mannen sa "Du skämtar, jag skulle aldrig kunna skjuta min fru" Då sa agenten "Då är du inte rätt man för jobbet.

Den andre mannen fick samma instruktioner. Han tog en pistol och gick in i rummet. Allt var tyst i ungefär fem minuter, sen kom mannen ut med tårar i ögonen. "Jag försökte, men kan inte döda min fru." Då sa agenten "Du har inte vad som krävs, gå du hem med din fru. "

Slutligen, var det kvinnans tur. Hon fick samma instruktioner, att döda hennes man. Hon tog pistolen och gick in i rummet. Skott hördes, det ena efter det andra, de hörde skrik, slammer, smällar mot väggarna. Efter ett par minuter, blev allt tyst. Dörren öppnades långsamt och där stod kvinnan. Hon torkade svetten ur sin panna och sa...
"Pistolen är ju laddad med blanka skott, jag var tvungen att slå ihjäl honom med stolen"

Datakrångel

När jag kom hem från jobbet i tisdags så funkade inte min data. Jag kom inte in i själva windows. Och det verkar som om hårddiskarna gått sönder. Och det är ju sjukt jävla irriterande.
En ny data va jag ändå påväg att fixa men alla bilder och allting som man har sparat på datan är ju förmodligen borta. Jag vet att jag gjorde lite backup på sakerna när jag bytte dator för något år sedan. Hoppas jag iallafall. jag kommer inte riktigt ihåg hur de gick till. För kanske behöll jag min gamla hårddisk i den nya datan. Blir lite osäker nu. Men de får jag kolla upp. det är ändå vääääldigt mycket bilder och andra saker som har försvunnit. Som jag samlat på mig.

Men pappa hade en gammal dator som jag var och hämtade nu. Den är ganska trög, men den funkar iallafall. Så jag har den så länge. Men jag kommer nog köpa en dator snart. Om inte denna månaden så nästa.
för jag borde få skettepengarna i augusti. Om de inte bestämt sig för att börja strula med det. Vilket jag verkligen inte hoppas, för jag planerat att köpa ny bil för en del av de pengarna. Och lite andra grejer som jag behöver.
men de får ju lösa sig.

Det bästa med en bärbar är att jag kan kasta ut min stora, klumpiga, fula datamöbel som jag hatar. Och att ja då kommer så större plats i min lilla lilla lägenhet. Och det är värt nästan hur mycket som helst.
jag har lite planer på att försöka dela av rummet lite. Så att det lite mer känns som 2 rum istället för 1. Men vi får se. Det kommer iallafall bli mycket bättre utan databordet.

Fredagskvällen hos Therese

Jag var hos söta Therese igår.
Vi åt tacos, drack vin, lyssnade på bra musik och pratade en massa. Dessutom flätade jag hennes hår. Japp, väldigt kliché. Sen hade vi kuddkrig i slowmotion i bara underkläderna. Haha.. nä, inte riktigt..=)
Sen kom lille Johan och körde hem mig.

En väldigt trevlig kväll, med en väldigt trevlig tjej..
(Bild på Therese lånad från facebook)

Blomlådan v 29

Så här ser de ut nu. Mycket blommor har kommit upp och en del har börjat att blomma. Just nu är det ösregn ute, men ja hoppas blommorna klarar det ändå.

Under kategorin Pyssel / Bakning kan man se hur det gått vecka för vecka.
"Blixtrar och dunder, magiska under.."

Jag vaknade av att det åskade och ösregnade. Min väg och torg utanför fönstret har förvandlats till en flod och det bara fortsätter att regna.
Strömmen gick nyss men kom tillbaka ganska direkt. Tänkte skicka iväg en bild på översvämningen men märkte att jag har absolut INGEN sändning på mobilen. Det står inte ens nödsamtal.
Jag tycker att det är lite spännande och vill nästan hitta på något jag måste göra för att vara tvungen att trotsa floden som nu är mellan mig och min bil på parkeringen. Men vi får se. Jag tycker att det är så mysigt med regn och åska, speciellt om man är inomhus och tittar ut..=)"Oh Mickey, you're so fine you're so fine you blow my mind.."

Vaknade kl 12 idag. lite kass för jag ska ju jobba. kunde inte somna om så jag sysselsatte mig lite med datan och sen loggade therese in på msn. Så jag snackade lite med henne. Hon är så bra!
Vi ska ses på fredag, det ska bli väldigt kul. Ska försöka få Johan till att hämta mig också, så kan ja dricka lite med. Det är ju hans helg. Skit bra tycker jag. Speciellt nu när han är lite beroende av att låna min bil. Heeeelt perfekt. =)

Jag äter faktiskt lite frukost idag. Något jag annars aldrig gör. Men nu har jag varit vaken 2 timmar och va lite sugen. Vi har ju inte rast förrän vid 18 på jobbet och jag har lite tid över.

Det känns som om det kommer bli en underbar dag idag. För jag är på väldigt bra humör och jag tror inte ens kärringarna på jobbet kommer lyckas få ner mig.
Jag ska nog ha blommor i håret också och sprida lite extra glädje. Det tycker mina tanter om.=)

B Witched - Mickey"..?"

En klok vän sa till mig för länge sen att man alltid är helt ensam.

Och hon hade rätt..


Och sommaren viskar mitt namn..

Här är min spellista för idag.
1½ timmes njutning.

Och sommaren viskar mitt namn..
(spotifylänk)


Är det så här det känns att vara lycklig?

Jag lyckades somna ganska tidigt idag tyckte jag. Vid 7 eller något. Men vaknade halv 12 och kan inte somna om.  Så därför skiter jag i det. Jag ska snart samla ihop alla kläder och börja tvätta. Sen ska det handlas lite och sen städas. Mmm..man skulle kunna tycka att jag alltid gör de. Men det är faktiskt väldigt sällan som det verkligen händer. Så jävla jobbigt är de inte. Och de tar inte så lång tid som man tror. Bara man någongång börjar. Det är de jobbigaste. Att börja.

Jag sa sätta igång en städar-spellista på spotify. Så kan man inte misslyckas.
(kom nyss på vad den där låten hette som va så skön för ett par år sedan)

Veronica Maggio, Snook, Petter - Inga problem (Remix)
"Är det så här det känns att va lycklig?
Det är inga problem
Är det så här det känns att va lycklig?
Det är inga problem, det är inga problem"

Får jag dig att le?

Mitt lila genomskinliga draperi för den franska balkongen flyger med i vinden. Jag tycker att det är vackert och har legat en bra stund nu och tittat på skådespelet med svag musik i bakgrunden. Jag har tänkt på hur de ser ut från de som går där ute.
Vissa kanske tycker att de ser konstigt ut och förstår inte varför jag inte tar in mitt draperi och stänger dörren.
Men kanske finns de vissa, så som jag som ser de vackra i det. Som kanske tittar på mitt lila flygande draperi och ler. Oavsett vad de ler åt så är ett leende ändå ett leende.


Jag kan inte sova. Jag har lagt mig på fel håll i sängen (det brukar få mig att somna), ändrat ställning, luftat mitt täcke o.s.v. Men jag somnar inte.  och jag börjar tänka att det kanske inte ens är lönt. Kanske lika bra att försöka gå upp, klä på mig och försöka göra något idag.

Jag har tittat på en serie som heter Lie to me som handlar om en grupp av människor som har lärt sig att se på personer om de ljuger genom att se microkänslorna som man omedvetet gör i ansiktet. Ganska intressant och jag ska testa de på någon nästa gång jag vill veta vad folk verkligen tycker och känner. Har lärt mig lite vad jag ska titta efter iallafall.

Therese

Jag tycker om min kompis Therese.
Hon är full av energi och väldigt levande. Alltid många bollar i luften och är nästan alltid fullbokad med jobb eller nöjen. Det är sällan man får henne för sig själv en längre stund och det kan vara lite tråkigt, men man måste förstå. Hon är en upptagen kvinna..=)

Det är lätt att vara omkring henne. Hon hörs och tar mycket plats, men hon själ aldrig uppmärksamhet från andra (en väldigt unik och bra egenskap).
Skulle kunna skriva många fina ord om henne, men är så trött och kom på att jag för länge sen redan har gjort de. läs HÄR.

Sommarkort"Somliga säger vi lever i evighet
Fast döden är det sannaste som de vet
Andra säger lyckan den finns i ett ögonblick
Fast de aldrig hann i fatt det de fick"

Blomlådan v 28

Det var ett tag sen jag fotade blomlådan. Men idag är det gjort igen och det har börjat att blomma lite i den. Det har även kommit ett par små blå pensér i den. Men de syns inte riktigt.vecka 25 såg de ut så HÄR.

Helgens badning

Helgen hos min faster var väldigt trevlig och vi badade nästan hela tiden.
När de började bli kväll så badade vi även i deras varma badtunna. De hade eldat i den kvällen innan och den va fortfaranade väldigt varm. Första gången man skulle gå i fick man göra de lite i etapper för de va så varmt. Inte brännande, men ändå. Men sen svalnade den mer och mer. Vi bytte pool lite då och då. Efter ett tag i den varma slängde vi oss i den stora som var mycket svalare. Det var "bara" 29grader i den. Hittade en gigantisk boll som vi kastade i mellan oss. Väldigt lättroade.

Men det var så skönt att bada. Första gången i år för både mig och Johan. Och det kändes nästan som om man badade för hela sommaren, passade på medans det var sol och man hade en pool i närheten. Man vet ju inte när nästa tillfälle kommer. Jag ska ha semester i Augusti men de betyder ju knappast att de kommer vara sol då.

Sen grillade vi och käkade massa mat. Hunden  hoppade upp på bänken och tryckte i sig 1 kg kyckling som jag hållt på att dela i bitar och marinerat. (vi skulle göra grillspett)  Men som tur va hade vi köpt fläskfile också så vi klarade oss utan problem.

Kanske ska de iväg i helgen igen eller i början på nästa vecka. Hoppas det är fint väder då så man får chans att bada lite till.


Glömde ju självklart bort att ta foto när solen va uppe. Här hade den redan försvunnit bakom skogen.
Men det var varmt ändå.Så här såg de ut på natten när vi kom på att de fanns lampor som man kunde tända. =)

citat


Stay

"I had a dream last night
You were there
You held my hand so tight
I thought I'd just die
Do you remember?"
 

Mitt klagotal

Det har varit marknad i byn i 2 dagar nu. Men jag har inte gått något på den för jag har jobbat. Ställde klockan tidigare en dag men när den ringde så orkade jag inte gå upp tidigare bara för att ja skulle gå runt där.
Hade jag varit hemma hade jag garanterat gått ett varv, men det är inte så viktigt för mig. Det brukar vara samma saker på alla marknader. Men jag skulle velat köpa en vattenpipa. Men det har jag velat länge, så jag klarar mig nog ett tag till utan.
Istället har jag jobbar i Lund i den stekande solen. Så jävla drygt. Det har varit för varmt. Och jada jada jada man ska inte klaga, men de gör jag ändå. Jag pallar inte med för mycket värme, jag kan inte tänka och allt bara klibbar Runt 18grader är lagom och helst ska klockan vara 22 dygnet runt. Det är en bra tid på dygnet tycker jag. Förfarande rätt ljust utan att solen stör. Solnedgången på gång och dessutom så brukar vi vara klara på jobbet klockan 22 och det är ju väldigt skönt. Så den tiden är bra.
Nu mellan klockan 4-6 på morgonen är det också väldigt skönt ute tycker jag.
Svalt.

I morgon ska jag ut till pappa. Han ska kolla lite snabbt på min bil. Blinkersen vill inte funka när jag vill, det är något glapp. Sen ska jag om jag pallar och hinner åka förbi mamma och hälsa på Pucko lite. Han bor där ett tag nu. Och han har blivit en riktig utekatt. Springer omkring och leker med de andra katterna och klättrar i träd. Känns bara taskigt att ta hem honom till min lägenhet då. Bättre han kan vara där och kunna vara ute och leka nu när det är sommar. Sen får vi se. Han känner sig väldigt ensam i min lägenhet, det vet jag.

Ska förbi systemet också. För jag ska ju passa min fasters hur på lördag. Och då kan vi bada. Hoppas det blir sol. Men det skulle inte förvåna mig om det ösregnade just den dagen. Då blir de film marathon istället. De har stor TV också. Det löser sig nog. Deras hus känns så lyxigt.
Och såklart, som vanligt så ska jag försöka städa.
Koppla in min skrivare som jag köpte också. Har inte orkar göra de än och de känns ju lite fel. Den bara står här mitt på golvet och är i vägen. Hoppas att den är bra och att de blir väldigt bra kvalité på fotona. Det skulle ju vara en fotoskrivare.


RSS 2.0