politiken suger

Idag har jag inte gjort någonting alls nästan.
Åkte in och mötte mamma och åkte med henne till therese salong för att bli övertygad om att hennes hår kan bli bra och inte vara som svinto som hon själv uttryckte det.
Therese tvättade hennes hår med super shampo och super balsam och sen tog hon i någon annan super kur. Mammas hår blev jätte lent och hon blev såklart övertygad och så bokade hon en tid för klippning. =)

Sen åkte jag hem, slängde mig på soffan och bara va helt lealös. Sen ringde jag Eve och vi hade ett telefon maraton.
Efter vi lagt på var det dax för mat och film.

Nu ska jag snart åka och jobba.

Jag har fortfarande inte fått reda på något mer om rundan mer än att Han har sagt upp sig och att min chef håller på och förhandlar om att ge mig rundan.
Hoppas att hon kan det. Det hade gjort så mycket för mig.
Så mycket ångest hade släppt.
När jag får förlängt (när hans sjukskrivning blivit förlängt) så är de oftast ca 3 månader i taget.
Den första månaden går jag runt och är glad för att han inte kom tillbaka och att ja fortfarande har jobb. Den andra månaden börjar jag undra, tänka, hoppas. Den tredje månaden är jag i upplösningstillstånd. Måste få reda på vad som händer. Ringer och terroriserar min nattchef, min vanliga chef och alla som jag träffar på. Men det är alltid så att jag aldrig får ett svar förrän i typ sista veckan. Och jag vet att min chef ibland har vetat om de längre utan att ha sagt något. Så kommer han inte tillbaka och då börjar mina månader om. Så har mitt liv sett ut nu i 2 år. Konstigt att man är så orolig över allt.
Så om jag får rundan fast kan jag slippa den oron, slippa den ångesten och alla tankar och fokusera mig på vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Kanske plugga något? Iallafall så måste jag på ett smidigt sätt bli av med jobbet i lund snart. Orkar inte de längre. Det är för mycket, för mycket jobb, för mycket tjaffs och alldeles för lite sömn.

Skulle vara himmelriket att bara ta det lugnt ett tag. Jag tror inte att min semester i sommar kommer räcka. I början sa jag max 6 månader. Nu har jag varit där i 8 månader, har papper tills sista augusti, då blir de 10 månader och jag vantrivs, om sanningen ska fram. Ska kolla upp alla nya regler om vad jag kan göra. De håller ju på och ändrar det hela jävla tiden nu.

JÄVLA MODERATER

underbara dag

Han som skulle komma tillbaka på mitt jobb och på så sätt sno min runda har nu bestämt sig för att säga upp sig.
Ä N T L I G E N
Min chef skulle förhandla med facket igår tror jag om att sätta mig fast på rundan utan att de måste lysa ut den offentligt. Jag hoppas verkligen att de kan de. Isåfall har jag fast jobb. Ett jobb som jag älskar och trivs skit bra med.
Hoppas att hon ringer i morgon och berättar vad som händer. =)

Jag var i Eslöv idag, i Tessans salong. Hon klippte mig och färgade min utväxt. Den köpte jag massa super produkter som ska göra mitt hår bra. Hoppas jag. Ska testa Thereses tips över sommaren och se vad som händer. Hoppas att hon har rätt. Hon klippte det så att min lockar som ja försökt gömma hela mitt liv kom fram. Ska testa det ett tag. Den senaste tiden har jag börjat att gilla min lockar. Hon satte i silkesdroppar och lite sånt så nu är mitt hår helt underbart och jag kan inte sluta att ta på det.

Så, det går bra nu..

Morsdag

Söndags

Jag åkte och överraskade mamma i söndags på morsdag. Hon trodde att jag glömt bort henne men det var helt planerat att hon skulle tro det.
Hon fick lite småsaker. Udda rökelse, läppbalsam och parfym innan vi åkte iväg och handlade mat som vi sedan grillade. Som jag bjöd på. Väldigt trevligt och mamma var supernöjd med sin dag.

När jag skulle åka hemifrån så gick Pucko och la sig vid dörren så ja tänkte att han kanske ville följa med så de fick han ju såklart göra. Han är alltid så blyg när han först kommer dit, men sen efter ett tag så tuffar han till sig lite. När vi va och handlade så köpte vi koppel och halsband till honom så när vi grillade så var man med där ute. Jag var räd för att han kanske skulle sticka iväg och gömma sig eller något men det var helt onödigt. När jag satte ner honom i gräset blev han helt förstelnad och rörde sig inte ur fläcken. Precis som om han var rädd för gräs. HAHA. Och så låg han hela tiden. Enda gången han rörde sig var när han tog 2 steg för att komma närmare mig.
Han är sån mes, men lite bra att han inte tyckte det var jätte ku att springa i gräset, för han är ju faktiskt inne katt och det skulle inte funka ifall han bestämde sig för att han ville bli utekatt.

Min Pucko är så söt.

Kapellvägen in

Lördags

Jag sov ca 1½ timme. Sen var det loppis nere hos farmor och farfar. Där det alltid är massa massa saker. Men detta året hittade jag ingenting, eller jo. Jag köpte ett fotbad för 5 kr. Jag vet inte ens om det funkar. Men 5kr, då kan man chansa lite.

Sen åkte jag till Evelina, var jätte trött och somnade nog till lite på hennes soffa. Men jag visste att om jag skulle köra hem så skulle jag direkt lägga mig i soffan och decka. Var typ någon timme hos henne innan jag begav mig hemåt.
Trodde jag.
Jag var ganska nära Eslöv, vädret var varmt så ja ringde Therese för att höra om hon hade tid att kanske käka en glass och snacka lite. Hon bjöd in mig att käka med henne och Suz. Så jag åkte dit, vi käkade, snackade. Jag gillar verkligen Suz. Hon är ball och det känns lite som om vi känner varandra trotts att vi bara har träffats 2 ggr. Men tydligen gick hon livsmedel nere på Sallius när ja gick där.
Sen skjussade jag henne till Höör, hade ju ändå inget annat för mig och de är inte så jätte lång omväg. 
Släppte av henne och sen körde jag Södergatan ner. Såg skylten Kapellvägen och bestämde mig snabbt för att köra in till minneslunden en stund.
Det var jätte fint där. Speciellt nu när träden är gröna och blommorna blommar.
Min kruka till minne av Svampen var kvar men inte det som var i krukan. Vet inte vart de tagit vägen men blommorna kanske dog och då tog någon bort dom. Men krukan var kvar, men min lapp. Jag satt där en stund, förmodligen längre än vad jag hade tänkt göra. Men det var så fridfullt där. Så skönt på något sätt. Jag har inte alls varit där många gånger, men jag tänker på honom här hemma. Tänder ljus för honom här. Hoppas att han vet.

Sen, tillslut åkte jag hem på riktigt. Då var klockan ca 20.30 och jag hade tänkt att se Eurovision finalen som började 21.
Självklart somnade jag och vaknade ca 1 timme senare. Missat vårt bidrag, kanske lika bra det?
Sen zappade jag mellan det och någon film som gick på en annan kanal. Såg de första typ 5 rösterna och såg att vi inte fick en enda. Då tröttnade jag och slog över på filmen igen. Nästa gång jag bytte över va det slut och Rysslands bidrag va påväg mot scenen.

Tittade klart på filmen och en eller 2 filmer till innan jag tillslut somnade. För sent såklart. Konstigt att jag inte sov igenom hela natten då, när jag väl somnade vid halv 9 tiden. Hade ju faktskt bara sovit 1½ timme och varit igång hela dagen. Men nu är jag vaken rätt tid av dygnet. Eller åtminståne rätt tid för mig. Fel för dig.

Låt tanken vara med


"..Det skulle vart fint om du kunde tända mig intellektuellt.
Ja, du och jag. Men jag minns en nämnare som inte är sexuell.
Det skulle vart fint om du kunde prata mig omkull.."Höjdskräck?

"..I wont turn my life around, because i like it upside down.."

högt upp

Högt som fan var det ifrån London eye iallafall.
Första London bilden

Gullig GummaParfymen som jag hittade i ett litet paket utanför min dörr i torsdags var från Mona, Stålis mamma.
Som jag misstänkte.
Hon är gullig den gumman.

TACKEn hemlig beundrare..?

När jag kom hem efter jobbet i torsdags så var där ett litet paket vid min dörr. Jag blev helt paff men tog sen upp det och sprang snabbt in i lägenheten och att ännu snabbare riva upp pappret. Det var en parfym.
Det fanns inte något kort eller något meddelande från någon så jag vet inte vem den var ifrån.
Jag har en liten misstanke om vem det kan vara men jag förstår inte varför denna personen inte skulle skriva sitt namn. Försökte ringa denna personen men utan svar och utan att personen ringde upp. Väldigt skumt. Men lite kul. Lite spännande.
Om det inte är från den personen så har jag ingen aning och då finns de ju en chans att jag har en hemlig beundrare..=)=) Men den chansen är väldigt liten. Jag tror jag vet vem den är ifrån.

Lite jobbigt om det inte är från den personen för då har jag en hemlig beundrare som tycker jag luktar illa och dessutom vet var jag bor. läskigt.. haha.

Men ändå gulligt på något vis..


Tack..!


Kulturkalas på mitt torg

kulturkalasetDet är kulturkalas i byn, på mitt torg och jag har full insyn till ute scenen. Frida spelade nyss och jag, therese och Emma satt och tittade lite på henne. Hon spelade inte särskilt länge. Riktigt mycket folk var det iallafall. Typ hela hörby och halva Höör. HAHA. Nu sa de i mickrofonen att hon ska skriva autografer i ett tält. Då kommer väl folksamling flytta sig ditåt..?

Träffade Johan en stund när han klippte sig och färgade håret. Tittade in i deras affär som flyttat och sen i linas salong. Mycket på gång. Det var fint, jag tror att denna platsen är bättre för affären.
Sen kom Therese och Emma. Vi knaprade kakor och snackade lite skit. Det var länge sen. Eller 3 månader iallafall. Vi är såna kompisar som inte behöver snacka varje dag och ändå är väldigt bra och nära kopisar när vi väl ses. Det är skönt. Blev bjuden till midsommarfest. Hon hade fest förra året också men då var jag inte där. Var med Eve hemma hos henne istället. Men detta året kanske man sticka dit. Får se om ja hittar någon snäll som vill köra för jag vill ju gärna komma hem. Eller jag vill verkligen komma hem. Blev väldigt förvånad över att jag var ledig den helgen. Brukar annars jobba alla sånna helgdagar. Jul, påsk...

nu är det allmän dans och musik. covers. sommartider sjungs just nu... (av mig med)
Ska nog sätta på en film snart. Jag köpte några nya. Sånna där ta 3 för 99. Slappekväll innan jobbet i natt.

Ska komma ihåg att ringa och boka in mig för klippning och färgning (av utväxt) snart. Kanske redan nästa vecka..?


"..ge mig allt du vill och allt du kan.."

Låt mig sitta bredvid


EveHerr Moppe är i byn


Blev bjuden på mat hos Jocke. Har inte varit hos honom sen han flyttade från lägenheten till radhuset. Men det var mysigt och efter han gjort klart alla sina renoveringar så kommer det vara jätte mysigt och på något sätt väldigt mycket Jocke.
Blev lite avensjuk. Jag vill också ha det större. Ett litet hus eller en liten stuga. inte ett radhus som han har men något liknande. Får skaffa det när mina jobb är mer stabila.
Det var länge sen jag träffade någon av de där. Jag tycker det känns jätte konstigt att inte Svampen är med längre och den känslan är så tydlig när man träffar dom. Men det var kul. Kändes bra att träffa Jocke igen.

Sen hängde Johan med mig hem. Egentligen hade han tänk sova här men med min dygnsrytm så var det bäst att han sov hemma. Även fast min nya soffa är jävligt bekväm.
Men han kom, slängde sig i soffan och där satt vi och bara snackade. Väldigt avslappnat och det var väldigt skönt att det inte kändes konstigt eller jobbigt. Det kändes som vanligt. Mycket har ändrats men mycket är fortfarande desamma. Men han är en tönt. Tydligen har han alltid varit det men jag har aldrig sett de innan. Det har väl inte passat in i min bild av honom så då har jag valt att inte se det helt enkelt. Men nu ser jag det. =)

Kändes faktiskt jävligt bra att träffa honom igen. Min vän med det fördömda namnet, Johan.

Vi kom in på saker som hänt för många många år sedan. Saker jag skämms över väldigt mycket, saker jag inte fattade att jag gjorde. Jag hade inget perspektiv. Men det har jag nu och det känns inte som om det var jag som gjorde de där sakerna. Att någon annan gjort det och sen berättat vidare till mig. Men jag var arg och sårad, då gör och säger man saker man egentligen kanske inte står för.
Men det är gjort och det är bara att släppa. Lära sig av så nästa gång jag hamnar i den situationen så kanske jag gör annorlunda. Men förmodligen inte. Man tänker inte så när man väl är där. Dessutom är det lite kul att hämnas.

Johan hade dessutom träffat (eller sett är nog ett bättre ord)  Herr Moppe. I Höör, det var lite kul. Han hade inte förändrats. Men det trodde man väl inte att han skulle göra heller..? Men nu känns han lite för nära. I några år har han varit borta och nu är han nära. Så nära att jag skulle kunna spring på honom i byn. Lite läskig tanke. Men samtidigt en väldigt spännande tanke.
Äsch, jag skulle förmodligen bara gömma mig om jag skulle råka se honom.

PARAMORE

paramore

"Cause I'd rather waste my life pretending
Than have to forget you for one whole minute"
- Paramore,  crushcrushcrush

När vi var i Camden i london så fanns det massa tröjor där det stod RIOT på (deras albums titel) och bilder på dom. Det verkar som de är ganska stora där.
Great music!


Hemma från LONDON

Det är riktigt skönt att komma hem. Se hur grönt allting har blivit. London var varmt, väldigt varmt.  Uppdatering om London kommer senare, orkar inte nu.
Vi kom hem natt till tisdag vid 1 på natten. Pappa hämtade mig, vi åkte hem till honom där jag tog min bil hem till mig och typ slängde mig i soffan och bara njöt av att vara hemma. Sen somnade jag. Vaknade i god tid innan jag var tvungen att gå upp för att åka till jobbet men jag var seg och låg och tittade på What about Brian som gick på TV. Tillslut masade jag mig upp ur soffan (ja, jag kom aldrig till sängen) och tog en dusch. Helt underbart att duscha i sin egen dusch. Sen åkte jag till jobbet.
Efter jobbet åkte jag till mamma. Köpte med mig lite snacks och bara tg det lugnt. Gav dom deras presenter. Mamma fick en väldigt snygg sjal, lite spännande och udda badsaker och vatten-gele-kulor  som man har istället för vatten i t.ex en vas. De är små som pärlor och sen sväller de till...större pärlor? Skit häftiga va dom iallafall. Jag köpte 2 påsar så jag och mamma delade på dom lite. Leo fick 2 par mjukisbyxor. Väldigt mjuka, precis sånna vi letade efter till honom när han fyllde år men inte hittade. Sånna han velat ha jätte länge. De hittade jag i London och köpte till honom. Sen fick han en T-shirt också där de stod "boys in the hood" och en bild där 2 pojkar stod i huven på en bil. HAHA. Ganska häftig tyckte jag och Leo med som genast efter han duchat tog på sig sina nya kläder.
Jag köpte bara olika sorters te till pappa. Lite tråkigt. Hade ingen aning om vad jag skulle ge honom. Tänkte köpa tequila till honom på flygplatsen men de hade inte den där med hatten och jag var allmänt förvirrad och stressad så de blev ingen tequila. Det kändes som så lite så jag sa att jag hade en annan sak till honom nerpackad som han skulle få senare, men det har jag inte. Vet inte alls vad jag ska göra.... =/ Jag har en Londonpenna, den kan han få...=( Jag skickade åtminståne ett kort till honom. Mamma fick sitt idag så han borde få det idag eller imorgon. Jag skickade hans en dag senare för jag kunde inte hans adress.

Hämtade Pucko hos mamma, han var glad att se mig och när vi gick upp i trappan till min lägenhet så kände han igen sig och ville ner så jag släppte ner honom och då sprang han direkt fram till vår dörr och väntade på att jag skulle få upp nycklarna. Så han har nog också längtat hem.

Ringde Johan efter jobbet idag också, ville höra av mig och se om han hade tid att träffa mig senare i veckan. Det verkade som de men man får väl se. Har ju ställts in tidigare. (!!!!) Men det var skönt att prata med honom och höra han prata så avslappnat med mig. (precis som förr) Själv tyckte jag det var lite skumt, men jävligt skönt att bara höra han prata. Jag har saknat det. Han fick ett litet terapisamtal men jag behöver fortfarande ha mitt.

Nu är klockan lite över 5.30 på morgonen. Kom hem från mamma för ett tag sen och nu ska jag bara slänga mig i sängen. I morgon kommer all upp-packning och all tvätt. Allt är ju fan skitigt. Sen lite städ och handling på det. Sen ska jag njuta av att bara vara hemma, dricka lite mjölk och titta på Greys Anatomy kl 21.00. - Hej, jag heter Moa och jag är mjölkberoende.
- Hej Moa.


Night before London

"You might laugh you might frown
Walkin' round London town"
- Lilly Allen, LDN

Var och handlade med mamma idag, behövde lite saker till resan. Hittade faktiskt lite kläder.=) En svart liten tunika, eller klänning. Skit snugg är den. Med en liten volang längst ner. Den ska jag ha i London. Hittade en ny kjol, lite tights,någon tröja och lite sånt. Köpte dessutom strumpor igår. Så nu känner jag mig redo att åka till London. Härligt!
Håller på och packa lite, eller lite och lite. Ska packa allt jag kan packa ikväll. Håller på och tvättar mina skor, så de är typ de jag väntar på. Ska ner i tvättstugan nu och kolla läget.
Det ska bli så spännande.

Planeringen är att vid 14 ska jag vara hos pappa, sen ska jag lämna Pucko hos mamma och vara i Lund ca 15. Där ska vi väga pckning och kolla så vi inte glömmer något. Sen köper vi med oss något som vi kan äta på flygplatsen. Vid 17 ska vi vara där. Checka in och gå igenom säkerhetskonstrollen. Sen någongång vid 19 går flyger. Flygningen tar ca 2 timmar och med tidskillnaden (en timme bakåt, tror jag..?) så är vi där klockan 20. Då ska vi hitta våra saker, ta rätt tåg till Victoria station och där ska vi ta bussen till vårt Hostel som ligger någonstans vid Nottinghill. Då ska vi typ bara packa upp och ta det lugnt ett tag, kanske käka något och sen gå och lägga oss.
Så vid den här tiden i morgon ligger jag i en säng på ett hostel i London och bara njuter medans alla runt omkring mig sakta somnar och börjar snarka. underbart.

Nu ska jag fixa in musiken jag ska ha med in i min mobil.

Spännande


"So Sally can wait, she knows its too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I hear you say"
- OASIS


Håller på och tvättar, diskar och lagar mat. Efter jag ätit ska jag fortsätta. Idag ska mycke göras. Dessutom så sov jag väldigt mycket för länge idag så min plan att vända dygnet misslyckades. Därför ska jag gå och lägga mig tidigt. Synd att jag inte har kvar några sömntabletter.
Jag är ganska uppspelt faktiskt.
Jag vlle köpa nytt svart nagellack men de hade inget på ICA så i morgon när jag är i lund ska jag hitta det. Och så ska jag såklart växla lite pengar. Till £ (pund) Ja, så ser den ut. Symbolen. Ganska snygg får jag säga..
Nä, nu är det käk.

"..thinnertrasan vandrar mellan husen.."

1979


Idag på jobbet hittade Louise att Nationalteatern ska spela på Peace & Love festivalen i sommar men det är ganska långt bort. Så när jag kom hem kollade jag ifall de hade något närmare och de ska spela i Kristianstad den 31 maj! Helt bra ju. Ska kolla om man är ledig den dagen eller om man kan göra sig lite ledig.
Har gjort en samlingsskiva till louise med Nationalteatern. Deras greatest hits album och 2 extra låtar. Botaniska (looptroop) och Maria går på vägen.  UNDERBART

Looptroop har gjort om nationalteaterns låt spisa och kallar den botaniska.www.myspace.com/nationalteatern

Kolla in deras myspace sida.


Nu ska vi på utflykt


 Min lilla söta pucko
  Nu ska jag och Pucko hem till mamma.
  Han ska bo där när jag är i London så vi ska åka
  och hälsa på lite nu. Det var länge sen han var där
  och länge sen han åkte bil, men det ska nog gå bra.
  Han gillade att åka bil även om man första 10 min
  bara vill ligga i mitt knä när jag kör.
RSS 2.0