Man har 7L blod i kroppen!

Idag skulle jag ta blodprov på vårdcentralen.
Jag har inga problem med nålar eller annat sånt trams, MEN jag har väldigt lätt för att svimma. Lågt blodtryck och ofta lågt blodsocker. (speciellt när man var tvungen att fasta 6 timmar innan provtagningen)
Jag kom tillslut in och börjar med att varna dom om att jag har lätt för att svimma och skulle vilja att de lutar min stol bakåt lite.
Sköterskan lyckades hitta en ven på mig på första försöket, (verkligen inte många som lyckats med det, applod åt henne!) sen sitter vi där och hon fyller sånna där små provrör med mitt blod. jag trodde att de skulle ta en eller möjligtvis två. De tog FYRA!!! och ett av dom var ett sånt där extrastort. När hon väl var klar lutar jag mig tillbaka och inväntar yrseln. Hon tittar lite konstigt på mig och säger att nu är det ju över. Jag förklarar att det är inte nålen som är problemet, sen kommer jag inte så mycket längre innan yrseln kommer över mig. Jag lutar mig mer tillbaka i stolen och hon måste ha sett hur all färg försvann ur mitt ansikte för hon lutade snabbt stolen ännu mera bakåt, så nu ligger jag ner. Jag ber om lite vatten och dricker de snabbt. (jag hade inte druckit på 6 timmar heller, för jag visste inte om jag fick. Vilket jag hade fått.) Sen kommer de en sköterska till och en till. En håller upp mina ben för att blodet ska komma upp till huvudet (antar jag). Den tredje står och ser lite bekymrad ut. De babblar något om en banan, och jag mumlar något om att jag är vääääldigt yr. Jag tror att jag lyckas låta bli att svimma, har lärt mig att kontrollera det sen jag var liten. Sen gick det ganska snabbt och jag kände mig bra igen. Då hade den ena sköterskan sprungit iväg för att hitta en banan. Men jag känner mig ok och ber den första sköterskan att förs upp stolen. Hon tittar tveksamt på mig men sen gör hon det. Jag reser mig, för jag är faktiskt ok nu. En aning varm bara. De låter mig tillslut att gå ut men skickar med mig ett äpple.
Jag sa ju faktiskt till dom att jag har lätt för att svimma.

Sen kör jag in till malmö och köper en milkshake för att få upp blodsockret ännu mer och sen kör jag ut till biltema och köper olja. Ångrar redan att jag inte köpte en dunk till. Min bil dricker olja som en alkolist.

Nu ska jag äta på riktigt och om jag har energi kvar efteråt ska jag städa och sen tvätta ikväll. Men jag har inte sovit efter jobbet så det är tveksamt om jag kommer orka.
Men först ska jag klappa katten!! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0