Dag 5 - Vad är kärlek

De andra kallar kärlek, kallar jag förälskelse.

När man frågar någon hur många gånger de varit kära så kanske de säger 3-4 ggr. Kanske svarar de 5.
Fel, fel, fel, fel, fel, fel...
Jag tycker inte att det är äkta kärlek. Äkta kärlek stöter man på ett par gånger i hela livet, om man har tur. Vissa kanske aldrig hittar den.
Och ja, jag har också uttryckt mig så. Jag var kär i Johannes, Andreas, Marcus, Peter, Eric, Jojje, Jocke, Hockey, Johan och många många fler.
Men det var inte kärlek på riktigt. Det kändes som de, just då. Men det gick över.. Det är de som är de luriga med förälskelser. Man behöver inte känna personen särskilt bra ens men det är så sjukt passionerat att man håller på att smälla av. Man kan inte äta eller sova eller plugga eller jobba o.s.v. Det är så starkt och självklart är man kär. Skulle någon ifrågasätta de så skulle man smälla till dom. MEN..efter ett tag, när känslorna lagt sig lite så kan man helt plötsligt äta, sova, plugga, jobbe och tänka igen. Och efter ytterligare ett tag så är det över. Alla stormiga känslor som man aldrig trodde skulle försvinna är borta. Man minns minnet av dom, men man känner de inte längre. Det är en förälskelse.

Äkta kärlek går djupare än så.
Man känner samma förälskelse i början. Allt är härligt. Färgerna är starkare och man skuttar omkring på fluffiga moln hela tiden. Men det går inte över. Det kanske lägger sig en aning på kan-inte-äta nivån, men känslorna fortsätter att växa allt efter man lär känna varandra bättre. Och en del av den nykära känslan försvinner aldrig. Det blir vardag, men känslorna fördjupas ständigt.
Och när man på allvar kan tänka sig att leva med den där personen i hela livet och i nästa och i nästa efter de o.s.v. Trots alla hans eller hennes dåliga sidor. För ja, alla har dåliga sidor och ifall man inte tycker de så är man i förälskelsestadiet. Men om man vet om även de dåliga sidorna, men fortfarande älskar villkorslöst. Då, då kanske det är äkta kärlek.

Själv så har jag mest stött på förälskelser. Jag gillar dom. De är fartfyllda, stormiga, passionerade, lustfyllda och riktigt riktigt härliga.
Jag är en person som helt och hållet hänger mig åt förälskelsen.
Man kan strunta i allt för de enda som räknas i stundens hetta är var han smeker mig och hur mjuka läppar han har.

Det är väl ungefär så jag tycker.. ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0